Időjárás

Kedden a Dunántúlon nagy területen, valamint a Zemplén térségében viharossá fokozódhat az északi szél Erősen felhős vagy borult lesz az ég.

A keleti megyékben vékonyodik el, szakadozik fel rövid időszakokra a felhőzet. Többfelé alakul ki eső, zápor, a keleti határszélen egy-egy zivatar. Csapadék többnyire a nap első felében várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 14 és 19 fok között valószínű.

Szerda: A Dunántúlon jellemzően borult lesz az ég, keleten ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is előfordulhat. A szél egyre többfelé délnyugatira fordul és megélénkül, de az Észak-Dunántúlon olykor viharos lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 9, 16, másutt 16, 21 fok között alakul.

Csütörtök: A Dunántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg keleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor a Dunántúlon helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 21 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Péntek: A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elsősorban az ország keleti felében alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de átmeneti szélerősödés zivatar környezetében előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szombat: Változóan felhős idő várható több órás napsütéssel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Vasárnap: A napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.