Időjárás

Jellemzően borult, ködös idő várható a héten, néhol havazás is lehet. Emellett hidegre kell számítani, többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő: Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös időre lehet számítani, az Északnyugat-Dunántúlon van nagyobb esély arra, hogy szakadozottabb legyen a felhőzet, és ott szűrt napsütés is lehet. A ködös tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára -2, +4 fok között valószínű. Késő estére 0 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Borult, párás, foltokban ködös időre számíthatunk, legfeljebb a Dunántúlon helyenként süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, de a napos helyeken 7 fok is lehet.

Szerda: Borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, legfeljebb a Dunántúlon lehet helyenként napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, de a napos helyeken 7 fok is lehet.

Csütörtök: Borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, legfeljebb kis területen lehet napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Péntek: Borult, párás, helyenként ködös időre van kilátás, legfeljebb a Kisalföldön lehet kevés napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön néhol megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan havas eső, havazás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Vasárnap: Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő havazás, havas eső. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +4 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.