Kézilabda

A szerencsi kézilabdás lányok április 20-án a MEAFC (Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club) csapatát fogadták. A fekete mezes hazai játékosok a 7. percig voltak képesek lépést tartani a miskolciakkal, akik ezt követően végül egyre nagyobb előnyre tettek szert.

Katona Krisztina, a szerencsiek edzője ezt látva időkéréssel és cserékkel is megpróbálta kihozni csapatát a leejtőből, de ezek nem hozták meg a kívánt áttörést. A játékosok 7-19-es miskolci vezetéssel mentek pihenőre.

A második félidőben már jobban játszottak a szerencsi lányok, a támadás és a védekezés is erősebb volt. A sárga-fekete mezes vendégcsapatnak már nehezebb dolga volt, mint az első 30 percben. Bárhogy is igyekeztek a szerencsiek végül nem tudták ledolgozni a hátrány. A B-A-Z Vármegyei Női Felnőtt 18. forduló végeredménye: Szerencs VSE – MEAFC 24-33, (7-19).

A szerencsi csapat közösségi oldalán arról írtak, hogy szerették volna az utolsó hazai mérkőzésükön megmutatni, milyen is a gárda igazi arca, amit tavaly oly sokszor bizonyítottak, de valahogy ez most nem az ő szezonjuk volt. Hozzátették: biztosítanak mindenkit, nem felejtettek el kézilabdázni. Sajnos a csapat most gödörben van. Várják a rossz széria végét és tudják, hogy talpra fognak állni.

A mérkőzésen Madarász Rebeka 5, Takács Tímea 4, Matolcsi Lili 4, Konyári Vivien 3, Horváth Luca 3, Katona Petra 2, Katona Krisztina 1, Galyas Gréta 1 és Konyári Kinga 1 gólt szerzett. A kapuban Bőcsi Anna és Árvai Lilla védett.

A tabella jelenlegi állása:
1. Miskolci VSC, 30 pont
2. MEAFC, 20 pont
3. Szerencs VSE, 16 pont
4. Mezőkeresztes VSE, 4 pont
5. Tiszaújvárosi SC, 0 pont