×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Julius/20180702_fozocske_de_okosan

Közélet

A Szerencsi Idősek Otthona lakói és dolgozói társintézményi programon vettek részt Mikepércsen az Idősek Otthonában, ahol 2018. június 14-én 30. alkalommal rendezték meg a „Főzőcske, de okosan” programot. Szerkesztőségünkhöz az alábbi élménybeszámolót juttatta el, Boda Sándorné és Csengő Zoltánné mentálhigiéniai munkatársak.

Mi minden évben képviseljük magunkat egy csapattal, ez idén is így volt.

Június 14-én a kora reggeli órákban indult kicsi, de lelkes csapatunk Mikepércsre. Az időjárás nem kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, esős, hűvös idő volt. A helyszínre megérkezve a részt vevő csapatok már javában főztek. Mi is felállítottuk a bográcsunkat. Kontra László igazgató úr halászlevet főzött, ami annyira jól sikerült, hogy a 34 részt vevő csapat közül a zsűri különdíját nyertük el. 

A finom halászlevet az ellátottak és a dolgozók közösen fogyasztottuk el, mellé finom kovászolt kemencés kenyeret ettünk, desszertnek pedig édes és sós süteményeket fogyasztottunk. Az ilyenkor szokásos kínálgatás olyan jól sikerült, hogy a mi bográcsunk ürült ki a leghamarabb. A szervező intézmény érdekes műsorról gondoskodott, a szabadtéri színpadon egymást követték a fellépők. Az idő is kialakult, és a hangulat is kitűnő volt. Kicsit elfáradva, de élményekkel gazdagon érkeztünk vissza Szerencsre.

Boda Sándorné és Csengő Zoltánné, mentálhigiénés munkatársak

{gallery}cikkek/2018/Julius/20180702_fozocske_de_okosan{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.