×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/November/20181120_Abylimpia

Közélet

A Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében került megrendezésre az I. Szerencsi Abylimpia november 19-én a Rákóczi-vár Színháztermében.

Az egész napos program során különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a résztvevők. Volt kerekesszékes szlalom, célba dobás, szkander, puzzle valamint kézműveskedés is. Közel százan érkeztek erre az alkalomra nem csak Szerencsről, hanem a környékbeli településekről is.

Az eseményt Koroknay Károly az egyesület elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy ez rendezvény a „Remény a megmaradásért jövőnkért” című EFOP pályázat segítségével valósulhatott meg. Ennek a projektnek a keretébe az egyesület a Szerencsi Református Egyházzal közösen bruttó 50 millió forintot nyert el, amiből 3 évig többek között különböző rendezvények szervezésére, készségfejlesztésekre és továbbképzésekre nyílik lehetőség.

Ezt követően a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége nevében Székely József köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy az ilyen összejöveteleknek fontos közösségformáló szerepe van.

{gallery}cikkek/2018/November/20181120_Abylimpia{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.