×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Februar/20190213_hazassag_hete

Közélet

A Házasság Hete kezdeményezés több mint 20 évvel ezelőtt indult el Angliából. Hazánk 2008 óta csatlakozik be a program sorozatba az egyházak és civil szervezetek összefogásával.

Az egy héten át tartó rendezvény célja, az hogy felhívják a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Idén február 10 és 17 között kínáltak programokat az érdeklődőknek. Szerencsen a görögkatolikus egyház szervezésében valósult meg az az előadás, ahol Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és felesége Hegedűs Katalin mesélt a házasságukban megélt örömökről és nehézségekről.

Mivel a házaspár lételeme a zene, ezért zongoradallamokkal is színesítették az előadást. Már hagyománnyá vált, hogy az 50 éve házasságot kötött párokat külön köszöntik az előadáson, idén a 25 éves házasokat, illetve a 2018-ban fogadalmat tett párokat is meghívták az eseményre, akiket az egyházak képviselői áldottak meg.

Csejoszki Szabolcs, görögkatolikus parókus az előadás főszervezője hangsúlyozta, hogy évről évre többen vesznek részt a Házasság Hetéhez kapcsolódó programsorozaton Szerencsen is, ami köszönthető annak, hogy egyre több fiatal gondolja úgy, hogy házasságban szeretné leélni az életét. – Az egyház mindig is fontosnak tartotta a házasság intézményét, de a kormányzat is számos intézkedést tett annak érdekében, hogy népszerűsítsék ezt a fajta elköteleződést – mondta a parókus.

{gallery}cikkek/2019/Februar/20190213_hazassag_hete{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.