×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Szeptember/20190919_rozsnyo

Közélet

Szerencs Város Önkormányzata 2018 év végén pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, és 1,1 millió forint támogatást nyert el 2019. évre a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

A pályázat célja a meglévő együttműködések kölcsönös fejlesztése, a közös kultúra megőrzése, a már hosszú évek óta fennálló kapcsolatok ápolása, a közös nemzeti azonosságtudat megerősítése.

A sikeres projekt egyik elemeként 2019. szeptember 12-én a Szerencsi Polgármesteri Hivatal dolgozóiból és a Nyárutó Klub tagjaiból álló 50 fős csoport vett részt a Rozsnyói Városnapok és Vásár programján.

A látogatás során Michal Domik rozsnyói városvezető fogadta Nyiri Tibor szerencsi polgármestert és dr. Barva Attila jegyzőt, valamint találkoztak a helyi önkormányzat képviselőivel és a Rozsnyó Partnervárosaiért Polgári Társulás tagjaival is. A nap folyamán a csoport tagjai megtekintették a történelmi városházát, a főtér közepén magasodó tűztornyot, részt vettek a városnapi ünnepségek hivatalos megnyitóján, élvezték a színpadi programokat és a nézelődtek a kirakodóvásárban.

Bár az előre eltervezett programban nem szerepelt, de szerencsére lehetőségük volt rá, hogy a hivatalos megnyitó előtt megnézzék azt a kiállítást is, amelyen rozsnyói alkotótáborban készült műveket állították ki, köztük a szerencsi Suhaj Zoltán és Perecsi Enikő munkáit is.

A szerencsi és a szlovákiai testvérvárosunk idős klubjai hosszú idő óta jó kapcsolatot ápolnak, ezért kölcsönösek a látogatások. A Rozsnyói Nyugdíjas Klub meghívásnak eleget téve a Városi Nyugdíjas Klub is ellátogatott Rozsnyó Város Napjára Egeli Zsolt alpolgármester vezetésével.

{gallery}cikkek/2019/Szeptember/20190919_rozsnyo{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.