Közélet

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Szervezete február 19-én rendezte meg a miskolci városháza dísztermében a Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott ünnepséget, amely egyben Kossuth Zsuzsanna Emléknap is volt.

Dulibán Lászlóné, a MESZK B.-A.-Z. Vármegyei Területi Szervezet elnöke beszédében kiemelte, hogy az egészségügyben tevékenykedő ápolók és szakdolgozók hatalmas elismerést érdemelnek, amelyet egy ilyen jelentős eseményen kapnak meg. Az elnök elmondta, hogy a vármegyében közel 8200-an dolgoznak szakdolgozóként az egészségügy területén, ideértve az ápolókat, a szakasszisztenseket, a gyógyszertári dolgozókat és a mentősöket is, mindenkit, aki szakképesítést szerzett, de nem orvos vagy gyógyszerész.

Hangsúlyozta: sokan közülük az év minden egyes napján kiváló munkát végeznek, de a Magyar Ápolók Napján kiemelt figyelem övezi azokat, akik a fekvő-, a járóbeteg és az alapellátás területén végzik nemes feladatukat. A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtókat pályázat útján jelölték kitüntetésre, az ajánlásokat egy szakmai grémium vizsgálta meg. Mindhárom területről kiválasztottak egy-egy személyt, akiket ünnepélyes keretek között tüntettek ki az elismerésre méltó munkájukért.

Kossuth Zsuzsanna emlékérmet kapott Szűcsné Józsa Krisztina (Miskolc), aki a fekvőbeteg szakellátás területén dolgozik, Almási Barnabásné (Edelény), a járóbetegellátásban nyújtott munkájáért és Gábor Zsuzsanna (a szerencsi V. számú felnőtt háziorvosi rendelő szakasszisztense), az alapellátás területén végzett eredményes tevékenységéért.

Gábor Zsuzsanna. Fotó: magánarchívum

Gábor Zsuzsanna a Szerencsi Hírek érdeklődésére elmondta, hogy nagyon örült az elismerésnek. Úgy érzi ezzel több évtizedes, az egészségügyben végzett kitartó munkáját ismerték el. „Zsuzsa méltán nevezhető orvosa jobbkezének, mindig segítségére van. Hivatását felelőséggel végzi, elméleti és gyakorlati feladatait pontosan teljesíti. Munkája során rendkívül empatikus, páciensei mindig bizalommal fordulnak hozzá” – hangzott el az ünnepségen. Célügye a fiatalok egészsége, ezért büszke elnöke a Szerencsi Beteg Gyermekekért Alapítványnak. Rendszeres résztvevője, szervezője a helyi egészségvédelemhez szorosan kötődő eseményeknek, mint például az Alzheimer Café vagy a Mozogj az életért séta. Zsuzsa 1999-től dolgozik az egészségügyben, a háziorvos asszisztensi feladatain túl 16 évig segítette az ügyeleti rendszert is.

„Mindenki Zsuzsikáját” Bűdiné Alföldi Laura, a MESZK B.-A.-Z. Vármegyei Területi Szervezet helyi elnöke és Sallainé Nagy Ildikó, a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) intézményvezető főnővére terjesztette fel az elismerésre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.