Oktatás - Nevelés

A Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában június 9-én tartották a művészeti képzésben résztvevő diákok tanévzáróját.
Az eseményen elhangzott, hogy kevés olyan nap van egy iskola életében, amelyet ugyanolyan lelkesedéssel várnak a tanárok és diákok, de a tanévzáró ünnepség biztos, hogy ezek közé tartozik.

Harkályné Kovács Katalin a művészeti iskola vezetője elmondta, hogy elégedettek, mert eredményes tanévet zártak és az alapvető célokat teljesítették. – Régóta tudott és bizonyított, hogy a művészetet tanuló gyerekek általában jobban teljesítenek, jobban koncentrálnak, képesek az összefüggések felismerésére. Az alkotótevékenység a zene, a festés, rajzolás, tánc, drámajáték óriási lehetőség – mondta el a pedagógus. Ebben a tanévben 467 diák iratkozott be, 274 növendék zenei tanszakon, 193 tanuló pedig más művészeti ágazaton tanult. Kiemelkedő munkájáért 58 diák elismerésben részesült. Az év tanára díjat Osztás Tamás kapta, az év művészetis diákja Krajnyák Enikő lett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.