Oktatás - Nevelés

28. alkalommal került megrendezésre február 17-én a Zrínyi Ilona országos matematikaverseny megyei fordulója a Bolyai János Katolikus Általános iskolában.

A megye 150 általános és középiskolájából, több helyszínen egyszerre 3000 tanuló mérte össze tudását. A szerencsi körzetből 6 iskola összesen 128 diákja vett részt a megmérettetésen. A Bolyai János Katolikus Általános Iskolából 53 diák, míg a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából 23 tanuló. A megnyitón Maczkóné Matlák Julianna, matematika szakos tanár ismertette a szabályokat és kiemelte, hogy a verseny célja a matematika tantárgy népszerűsítése.

A feladatsorok sértetlenül és lepecsételve érkeztek meg az iskola aulájába, ahol a résztvevő pedagógusok közösen, a szabályoknak megfelelően nyitották fel. A diákoknak 60-tól 90 perc állt a rendelkezésükre évfolyamtól függően, hogy megoldják a feladványokat. A feladatsort a szegedi Oktatási Stúdió és a Mategye Alapítvány állította össze, az értékelés pedig számítógépen történik majd Kecskeméten, az országos szervezőközpontban. Az eredményeket a www.mategye.hu oldalon nézhetik meg a résztvevők a nyolcjegyű kódszámmal, mely a kódlapon és az emléklapon található.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.