Sziréna

Nyolc sértettje van annak az ügynek, amelyben egy férfi kitalált betegségére, és egyéb okokra hivatkozva pénzt csalt ki jóhiszemű emberektől.

A Szerencsi Rendőrkapitányság csalás bűntett, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves férfival és középkorú édesanyjával szemben.

A férfi gyanúsított 2018 májusától 2020 márciusáig Szerencs vonzáskörzetében összesen nyolc embertől csalt ki különféle pénzösszegeket. Volt olyan eset, ahol kitalált daganatos megbetegedésének angliai gyógyítására kért kölcsön, több esetben gépjárműjavításra, illetve az ehhez szükséges alkatrészek megvásárlására kért pénzt.

Előfordult azonban olyan eset is, hogy egy közösségi oldalon autóalkatrészt hirdetett meg, melynek árát átutalták részére, azonban ő nem postázta a kifizetett alkatrészt.

A férfi a kicsalt pénzösszegekhez minden esetben édesanyja bankszámláját használta. A különféle ürügyekkel kölcsönkért összegek a több millió forintos tételtől a pár százezerig terjedtek.

Volt olyan személy is, aki a javításra átadott autóját javítás nélkül, és rosszabb állapotban kapta vissza a férfitól, mint ahogyan azt átadta.

A csaló férfit a nyomozók 2020. július 23-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, tettét rossz anyagi helyzetével magyarázta. Elmondta továbbá, hogy a kölcsönkért összegeket, nem állt szándékában visszafizetni, bízott benne, hogy hitelezői nem követelik majd azokat vissza.

A középkorú asszony gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy furcsállta ugyan, hogy a folyószámlájára ismeretlen személyektől több millió forint érkezik, de a pénzt minden esetben ő, vagy fia felvette, amit megélhetésükre fordítottak és csak bízott benne, hogy fia tisztességes úton megdolgozott a részére átutalt összegékért.

(Forrás: police.hu, borítókép: illusztráció)

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.