Úszás

Pénteken este 18 órakor elrajtolt a hagyományos 24 órás úszóverseny a helyi tanuszodában. Szerencs Város Sportegyesületének úszószakosztálya által immár hagyományosan megrendezett eseményen az elkövetkező egy nap alatt három csapatban közel 130-an szállnak vízbe.

 A rendhagyó programot Nyiri Tibor alpolgármester, a Szerencs VSE elnöke nyitotta meg és tiszteletét fejezte ki mindazok iránt, akik a sportteljesítmény érdekében vállalják ezt a nem mindennapi kihívást. A résztvevők 30 perces váltásokban ugranak a medencébe, a szabály szerint a csapatok egy tagjának mindig a vízben kell lennie. Három társulatban, közel 130 versenyzőre számítanak a szervezők.

Az úszók többsége szerencsi, de érkeztek Tokajból, Rakamazról, Bodrogkeresztúrból és Tarcalról is úszók. Idén is itt van a tűzoltók és rendőrök gárdája, valamint a Szerencs VSE úszószakosztályában versenyző gyermekek csapata is.Tavaly Szerencs várossá nyilvánításának 30. évfordulója tiszteletére 30 órás versenyt rendeztek, amelynek abszolút győztese a helyi Váczi Kira lett, aki a megadott idő alatt összesen 14 600 métert teljesített. A Szerencsi VSE ifjú kiválósága idén 24 óra alatt szeretné megdönteni az elmúlt évi rekordját.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.