Mezőzombor, Ond és Szerencs református közösségeinek hölgytagjai vettek részt szeptember 2-án azon a találkozón, amelyet 27. alkalommal tartottak meg a Szerencsi Református Gyülekezeti Házban.

112 program, köztük koncertek, borkóstolók, színházi és irodalmi előadások várnak mindenkit szeptember 15. és 17. között Tállyán a nyolcadik Kerekdomb Fesztiválra. Fellép többek közt a 30Y, az Elefánt, a Follow The Flow és Palya Bea is a háromnapos fesztiválon.

A 10. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt szeptember 23-án, vasárnap rendezik meg a Világörökség részét képező borvidéken. Újdonság, hogy a verseny keretében találnak gazdára az idei hegyi váltófutó országos bajnokság érmei is.

A Szerencsi Képzőművészeti Stúdió tagjai tavaly a pandémia után gőzerővel vetették bele magukat az alkotásba, hogy a kiesett időt pótolják. Nincs ez másképpen az idén sem, sőt a hetente ismétlődő rajzszakkörökön túl, június 12-18-a között alkotótábort is tartanak.

Idén második alkalommal, 2023. június 7-én kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja, igazodva a nemzetközi naphoz. Az akcióhoz szerencsi cukrászda is csatlakozott. Ezen a napon féláron lesz kapható a csokifagyi. A Csokifagyi Napjához csatlakozó fagyizók és cukrászdák fontosnak tartják a jó minőségű alapanyagok használatát és a vevők egyedi igényeit, így több helyszínen vegán és cukormentes fagylalt is várja a vendégeket.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár a készlet erejéig forgalomból kivont könyvek és folyóiratok vásárát tartja a könyvtár bejárati ajtajánál.

Húsvéti zsongás címmel új fényinstallációk tekinthetők meg Szerencsen a Világörökségi Kapuzat mellett. A terület 16.00 és 20.30 között várja a látogatókat, a fényeket az időjárásnak megfelelően kapcsolják fel, leghamarabb 18.45 órakor.

Szerencs város képviselő testülete 2021. októberében tartott ülésen döntött hagyományteremtő szándékkal a városban ,,Babafa” program elindításáról, amivel erősíteni kívánják a családok településsel való kapcsolatát, szépíteni a városképet és segíteni a gyermekek természethez való kötödését. A felhívásra történő jelentkezését követően a családok közreműködésükkel – akiknek a gyermekük szerencsi állandó lakcímmel rendelkezik és egy éves kort még nem töltötte be – fát ültettek.

A kommunizmus áldozataira emlékeznek 2023. február 24-én, pénteken délelőtt 8.50 órától a Bocskai gimnázium aulájában, majd koszorúzásra kerül sor a Rákóczi út-Posta utca kereszteződésénél elhelyezett emléktáblánál. Minden megemlékezőt szeretettel várnak!

A hagyománynak megfelelően óvodai és bölcsődei beiratkozást megelőzően „ovi és bölcsi csalogató program” keretén belül szeretettel várnak minden új óvodást a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde mindkét épületének 6-6 csoportjában, illetve a bölcsőde 3 csoportjában.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.