Rézsűcsúszás miatt, az országos közút állagmegóvása érdekében úgynevezett szádolási, vagyis védfal építési munkát végeznek a szakemberek a Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő úton – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút.

Közel negyven új autóbusszal frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900, 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló és 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét már új autóbuszok alkotják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata első alkalommal hirdetett népdalversenyt. Az első forduló területi megmérettetés egyik helyszíne Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében volt július 19-én. A vármegyei döntőt szeptember 21-én tartják Miskolcon.

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján.

A sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja idén is, immár 32. alkalommal várja közönségét augusztus közepén. A programkínálat évről évre egyre színesebbé válik, a rendezvénysorozat törzsközönsége pedig erős és lelkes, mind a zempléni régióban, mind Budapesten, sőt külföldön is – hangzott el az Újhutai Kastélyszállóban megtartott sajtótájékoztatón, július 5-én.

A Tokaji Bornapok keretén belül június 3-án délután átadták a polgármesterek borát a város főterén. Tokaj az idén 950 éves, a település a magyarság meghatározó és emblematikus városa, a világhírű tokaji aszú névadó települése, hungarikum és világörökségi helyszín.

Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy. A MÁV–Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel. Továbbá idén is összehangolt járatokkal segítik a közlekedést, és a Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken. A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát.

A hivatásos katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében immár 23 kormányablakban – köztük Szerencsen is – várják az ügyfeleket a Mesterséges Intelligencia Asszisztensek, az úgynevezett MIA pontok, amelyekkel könnyen, gyorsan, ügyintézői beavatkozás és sorban állás nélkül lehet ügyeket intézni, csupán néhány kattintással – olvasható a kormanyhivatal.hu bejegyzésében.

Tavaly decemberben a vasútvonalak mintegy harmadát érintő, a korábbiaknál utasközpontúbb, a fejlesztéseket jobban kihasználó menetrend lépett életbe a MÁV-Volán-csoport hálózatán. A szokásos év közbeni menetrendmódosítástól, április 2-től a lakossági, társadalmi igényeket, visszajelzéseket figyelembe véve a korábbinál még jobban alkalmazkodik a közösségi közlekedés a munkába, iskolába járási, hazautazási, illetve az átszállási szokásokhoz.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.