A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) évek óta futó portrésorozatában a nézők hetente olyan akadémikus és más művészek, művészetelméleti szakemberek életútjába, gondolkodásába nyerhetnek bepillantást, akik jelentősen befolyásolták, alakították a magyar művészeti életet. Az MMA megbízásából készülő kb. 52 perces portréfilmek a köztelevízió M5, valamint Duna World csatornáin rendszeresen láthatók. A 2022. november 6-ai adásban Salamin Ferenc szerencsi főépítészről készült portréfilm volt látható.

Szerencs Város Önkormányzatának jóvoltából öt család ültetett facsemetét november 18-án a városban. A helyi Babafa program célja, hogy az önkormányzat az újszülött gyermekek tiszteletére a családjaikkal közösen fát ültet.

Hagyományteremtő szándékkal második alkalommal rendezték meg október 21-én az „Ond Jó” elnevezésű karitatív eseményt. A programot a helyi Idősek Klubjában tartották, ahová egy étkezés keretén belül várták az érdeklődőket. A megjelentek az étel mellett csokoládét, és erre az alkalomra készített „Ond Jó” emblémájú kulcstartót is kaptak ajándékba.

Kondráth Jánosnét kilencvenedik születésnapja alkalmából Nyiri Tibor Szerencs polgármestere köszöntötte október 17-én a szerencsi Gyémántkapu Idősek Otthonában.

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár október 11-én köszöntötte a város szépkorú lakóit a Rákóczi-vár Színháztermében az Idősek Világnapja alkalmából. A történelmi falak között a Körúti Színház – Zsákbamacska című darabja volt látható.

Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztérium Katonai Emlékmegőrző Főigazgatóság magyarországi képviselete nevében Mamaszoliev Serali igazgató 2022. október 3-án levelet küldött Nyiri Tibor Szerencs polgármesterének, amelyben köszönetet mondott a város területén lévő orosz (szovjet) hadisír gondozásáért, amelyről a helyszínbejárás során is meggyőződtek.

Az Idősek Világnapja alkalmából október 5-én a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) fenntartásában működő Szerencsi Idősek Otthona szépkorú lakóit köszöntötték. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1990. december 14-én szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja.

Bajári Éva néptáncoktatót sokaknak már nem kell bemutatni, hiszen az általa vezetett Hajnali Néptánccsoport aktív szereplője a városi ünnepségeknek. Kenyeret tenni mások asztalára szép, de felelősségteljes – sokszor nehéz – feladat. Bajári Éva gondolt egy merészet és úgy döntött, hogy kitanulja a pékmesterség csínját-bínját. Szívvel-lélekkel süt, sőt marad energiája sok egyébre is.

Ünnepélyes keretek között július 27-én átadták Szerencsen a megújult Alba Gyógyszertárat, amely egyben az ALMA-gyógyszertár országos patika hálózat tagja is. A megjelent vendégeket dr. Harda Kristóf gyógyszertárvezető köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a felújítás fő céljai közé tartozott a modernizálás, automatizálás és a hatékonyság fokozása.

Labdapattogtatás, célba dobás és teke, többek között ezekben a versenyszámokban mérhették össze ügyességüket és kitartásukat az abylimpia résztvevői. A programot július 23-án rendezte meg a Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete a Bekecsi Fürdőkertben.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.