Telt ház, remek hangulat jellemezte az idei Szerencsi Tűzoltóbált. A város egyik legjelentősebb báljára – amelyet hagyományosan a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum aulájában rendeznek – több mint 350-en váltottak jegyet.

A szerencsi Sziget Alapítvány a tragikusan fiatalon elhunyt Kiss Attila gimnáziumi igazgatóhelyettes emlékére, valamint a sportjellegű természetjárás népszerűsítése érdekében – immáron 19. alkalommal szervezett május 7-én emléktúrát a Szerencsi-dombvidéken.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár tizedik alkalommal valósult meg.

Szerencs Város Napja kiegészítő programsorozatai hat napon keresztül tartottak. Az események a Szerencsi Képzőművészeti Stúdió tagjainak alkotásaiból válogatott kiállítással vette kezdetét április 19-én Rákóczi-vár árkád termében.

Szerencs Város Önkormányzata 1998 óta minden évben megünnepli Szerencs Város Napját április 20-án, emlékezve arra, hogy 1605. április 17-20 között itt tartottak országgyűlést, amin Bocskai Istvánt Magyarország fejedelmévé választották. A képviselő-testület hagyományosan a város napján adja át a kitüntetéseket azoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez.

1964-től minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésnapján ünneplik Magyarországon a költészet napját.

Az Országgyűlés hét évvel ezelőtt nyilvánította II. Rákóczi Ferenc emléknapjává március 27-ét, Erdély és Magyarország fejedelmének, a Rákóczi-szabadságharc vezetőjének születésnapját. Ezen alkalomból a megjelenteket március 25-én Mezei Marianna, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte az emlékszobornál.

Az Országgyűlés tavaly nyilvánította a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából. A kormány 9 milliárd forintot biztosít az emlékév támogatására. Ebből egyaránt 3 milliárd jut a bicentenáriumi programokra, a vidéki múzeumok támogatására, valamint az irodalmi emlékházak és emlékhelyek fejlesztésére. Szerencsen a programsorozat megnyitóját március 22-én tartották a Rákóczi-vár lovagtermében.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.