Hivatalosan is bemutatta a publikumnak új verseskötetét Gaál Ernő író, költő. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Hegyaljai Alkotók Társulása (HAT) által szervezett közös könyvbemutatót november 25-én tarották a Rákóczi-vár lovagtermében.

Hagyományteremtő céllal „Ond Jó” elnevezéssel szeptember 11-én családias összejövetelt tartottak Ondon.

Szerencs Város Önkormányzata a hagyományoktól eltérően a koronavírus-járvány miatt nem a város napján (április 20.), hanem az augusztus 20-i nemzeti ünnep keretében nyújtotta át kitüntetéseit azon polgárok számára, akik hozzájárultak a település értékeinek gazdagításához.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából ünnepi állománygyűlés zajlott augusztus 19-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A rendezvényen miniszteri elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, valamint a Dr. Balogh Imre emlékpályázat díjazottjai is ez alkalommal kapták meg pályamunkájuk jutalmát.

Szerencs Város Önkormányzata hagyományosan a város napján adja át a kitüntetéseket azoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez. Az idei éven a koronavírus-járvány miatt az elismeréseket a tavalyi évhez hasonlóan az augusztus 20-i nemzeti ünnep keretében nyújtották át a Rákóczivár színháztermében.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.