Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon 2024. március 19-től 21-ig Tokaj és Rakamaz között végzett pályakarbantartási munkák miatt napközben módosított menetrend érvényes.

A viharos szél miatt január 7-e éjfélig 10 fakidőlésnél, valamint 2 lakóházban és egy építményben bekövetkezett káresetnél avatkoztak be a vármegye tűzoltói – olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

Aszfaltozási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők 2023. november 12-én, vasárnap a 37-es számú főút mezőzombori körforgalmú csomópontjában és térségében, november 14-én, kedden pedig a Bodrogkeresztúr-Tokaj közötti mellékúton – olvasható az utinform.hu weboldalon.

Szerencs városi rangjának visszanyerése 1984-ben komoly mérföldkő volt a település történetében. Az előző lapszámunkban már írtunk Szerencs és Ond múltjáról, a mostani cikkünkben az 1984. január 11-ei városavató ünnepséget részletezzük.

II. Rákóczi Ferenc, erdélyi fejedelem 348 évvel ezelőtt, 1676. március 27. napján született Borsin. Szerencs Város Önkormányzata minden évben megemlékezik a jeles napról.

Dr. Pető Tamás reumatológus, háziorvos neve már ismerős lehet a szerencsi és helyi lakosoknak, hiszen korábban már dolgozott a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézetben (ESZEI). Az utóbbi időben újfent a rendelőintézet orvosi gárdáját erősíti. Az alábbi cikkben róla olvashatnak egy rövid portrét.

Szerencs Város Önkormányzata közreműködésével, a CYEB jóvoltából ingyenes lakossági LED-csereprogramban vehetnek részt a szerencsi és ondi háztartások.

A Helyi Választási Iroda vezetőjeként a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E.§ (1) bekezdésében foglaltak alapján Szerencsen, mint 10.000 alatti lakosú település vonatkozásában az egyéni listás, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a település választópolgárainak száma alapján az alábbiak szerint állapította meg Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása március 30-án kezdődött meg Magyarország déli és keleti részén, köztük vármegyénkben is. Az immunizálással párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben.

Húsvéti hangversenyt tartottak március 27-én a szerencsi görögkatolikus templomban. A megjelenteket Csejoszki Szabolcs görögkatolikus parókus köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy ebben a felgyorsult világban néha kicsit meg kell állnunk, ez különösen igaz húsvét idején.

Otthonában köszöntötték Kelemen Jánosnét március 18-án kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Jean-Pierre Polanen, a Nestlé Hungária Kft. szerencsi és diósgyőri egykori gyárigazgatója saját művét adományozta a városi könyvtár részére.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített garázs tegnap éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Rátkán, a Kossuth utcában – írja a vármegyei katasztrófavédelem.

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen szeméremsértés vétsége miatt. Az elkövető fiatal lányokat szólított le, egyikük vállát érintette meg, a másik combját megsimította, lakásukig követte őket, miközben szexuális tartalmú kijelentéseket tett – olvasható az ügyészség weboldalán.

A rendőrség március 11-17. között az ország egész területén ellenőrizte a passzív biztonsági eszközök használatát, így vármegyénkben is, a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár április 2-4. között első alkalommal hirdette meg a tavaszi szünidőre „gyermekmegőrzős” táborát.

A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola oktatója, Láng Sándorné kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át.

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Gyárkerti és Napsugár épületében már évek óta a hagyományoknak megfelelően megünneplik az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetét.

Keresztesi Jánost sokan ismerik, hiszen már évtizedek óta vezeti a Szerencsi Rendőrkapitányságot. A Szerencsi Hírek interjúsorozatában igyekszünk olyan embereket is megszólaltatni, akiknek a munkája fontos a város életében. Keresztesi János pályafutása követendő példa, hiszen járőrként kezdett, majd kitartó munkával, tanulással és elhivatottsággal hamar vezetői pozícióba lépett. Az elmúlt időszakban léptették elő ezredessé.

Ahogy olvasóink már megszokhatták folytatódik a száz éves szerencsi csokoládégyártáshoz kapcsolódó interjúsorozatunk. A mostani lapszámunkban a Bárdosi Gyulánéval (fotónkon) készített riportot olvashatják, aki a gyárban közel 35 évig dolgozott, hosszú ideig vezette a mártó-osztály műszakját.

Folytatódik a száz éves szerencsi csokoládégyártáshoz kapcsolódó interjúsorozatunk, hiszen a város újkori történelme szorosan összekapcsolódik a gyárainak történetével. Sikereik fellendítették a térség gazdasági és szellemi életét, hozzájárultak a régió ipari kultúrájának meghonosodásához. A következőkben Lukács Endréről írunk, aki 38 évig volt műszerész a gyárban. Endre bácsi végtelen szerénységgel válaszolt kérdéseinkre.

Ezen a héten változékony időjárás lesz, de többnyire napos, kellemesen meleg lesz az idő – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. 

Éjszakánként visszatérnek a fagyok, ám napközben 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Ködös reggelek és lassú melegedés várható erre a hétre. Szombaton akár 13 fokra is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Hamarosan újra Szerencs Város Napját ünnepeljük. Íme az előzetes ünnepi programsorozat. 

A III. Városnapi Futás ezúttal jótékony céllal kerül megrendezésre. Minden nevezési díjjal egy beteg kislány gyógyulását támogathatják a résztvevők.

Egy különleges színházi előadásra hívta fel a figyelmet a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban április 11-én a Magyar Költészet Napján versmaratont tartottak.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói április 10-én délelőtt a Magyar Költészet Napja alkalmából versplakátokat helyeztek ki a Rákóczi-vár kerítésére.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar november 30-án vár-szerenádot adott a Rákóczi-vár színháztermében.

Az évnek azon időszakába léptünk amikor inkább vágyunk a meleg pokróc puha ölelésére és forró tea kortyolgatására. Bekuckózunk, bezárkózunk és a pihenésnek szenteljük az időt. Az alábbi írásban Brogyánszki-Szaszák Brigitta, szerencsi kötődésű hatha jóga oktató mutat be néhány egyszerű jógagyakorlatot.

Rohanó életünk velejárója a stressz. Az optimális egyensúly fenntartása érdekében mindennap tennünk kell azért, hogy életünk egészséges és boldog legyen. Szerkesztőségünket Brogyánszki-Szaszák Brigitta, szerencsi kötődésű hatha jóga oktató kereste fel. Az alábbi írásában remek tanácsokkal szolgál mindazoknak, akik kacsintgatnak a jóga felé.

Az orvosi angyalgyökér a zellerfélék családjába tartozó gyógy-, és fűszernövény. Népies neve: angyalfű, angyalgyökér, angyelika, angelika.

A Szerencs VSE női kézilabdázói ezúttal a Tiszaújvárosi SC csapatát fogadták a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, március 23-án. A szerencsi lányok végül 36-30-ra legyőzték vendégcsapatot.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban március 3-án a szerencsi kézis lányok a tabellát jelenleg is vezető Miskolci VSE gárdáját fogadták. A találkozót a vendégek nyerték 28-31 (16-13) arányban.

  • Galéria:

Az asztaliteniszezők ötödik alkalommal rendezték meg Szerencsen a Tehetségek Kupáját. A Hunyadi Sportcsarnokban március 3-án összesen 25 fiatal mérte össze tudását, akik Szerencs mellett Diósgyőrből, Miskolcról, Tiszaújvárosból, Sátoraljaújhelyből és Tiszacsegéről érkeztek.

                                           hirdetés                                     

20230523 cac szerencs 1

                                           hirdetés                                     

20240305 egeszseg or angyal hirdetes

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

Jelentkezz gepjarmuvezetonek

                                           hirdetés                                     

20220211 konyvtarfutar 3

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.