Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át a 2024-es évi Polgármesterek Borát, amelyet idén is a május 31-e és június 2-a között megtartott Tokaji Bornapokhoz igazítottak.

Dr. Halzl József emlékére május 25-én rendezték meg Szerencs és Ónod között az I. Maratoni Futóversenyt.

A XXX. Nemzetközi Nemzetiségi és Töltött Káposzta Fesztivált május 18-án rendezték meg Rátkán. A hagyományos töltött káposzta főzőverseny mellett egész nap programokkal várták az érdeklődőket.

  • Galéria:

Ismét zenétől volt hangos július 12-én este a Rákóczi-vár, amikor a „Péntek esti lazulás” programsorozat legújabb eseménye vette kezdetét.

Egy olvasónk jelezte, hogy a Lipták utcai gólya az elmúlt hetekben új, biztonságos fészket kapott.

Labancz Tamás soha nem ismerte szüleit, intézetben nőtt fel nehéz körülmények között. Tamás azóta is példát mutat önzetlenségből és szeretetből, amit az Egyszülős Központ is elismert a "2022 Páratlan apukája" cím odaítélésével.

Szerencs Város Önkormányzata az idén is biztosít tanévkezdési támogatást az alábbi feltételek mellett:

Szerencs Város Önkormányzata idén is várja a diákmunkára jelentkező fiatalokat. Az önkormányzat 2024. július és augusztus hónapokban 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákokat kíván foglalkoztatni. A munka napi 6 órában, szakképzettséget nem igénylő munkakörben történik.

A Helyi Választási Bizottság (HVB) május 6-ai ülésén kisorsolták, hogy a polgármesterjelöltek és a képviselőjelöltek milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapon – olvasható a szerencs.hu weboldalon közzétett jegyzőkönyvben.

Szerencs Város Önkormányzata nevében Nyiri Tibor polgármester július 13-án tisztelettel köszöntötte Polyák Ferencnét, aki ezen a napon ünnepelte 95. születésnapját.

A szerencsi várkert díszterén június 7-én került sor az idei év első „Péntek esti lazulásra”, amin a Star Deluxe együttes szórakoztatta a közönséget.

  • Galéria:

Hatodik alkalommal rendezték meg június 1-jén a Szerencs Forever kosárlabda sporteseményt, melynek célja, hogy évente összehozza a szerencsi kosárlabda élet jelenlegi és egykori szereplőit egy baráti hangulatú mérkőzésre.

Május negyedikén a tűzoltók és tüzes szakmák vértanúhalált halt védőszentjére, Szent Flóriánra emlékezünk, ennek alkalmából ünnepi állománygyűlést tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített garázs tegnap éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Rátkán, a Kossuth utcában – írja a vármegyei katasztrófavédelem.

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen szeméremsértés vétsége miatt. Az elkövető fiatal lányokat szólított le, egyikük vállát érintette meg, a másik combját megsimította, lakásukig követte őket, miközben szexuális tartalmú kijelentéseket tett – olvasható az ügyészség weboldalán.

Sikerrel zárult az I. Szerencsi Nyári Könyvtári Tábor, amit július 8–12. között tartottak. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár nyolc éven át az Erzsébet-táborok keretében nyújtott élményeket a gyerekeknek, ám idén a kulturális intézmények nem pályázhattak. Ennek ellenére a szervezők úgy döntöttek, hogy saját erőforrásaikra támaszkodva létrehoznak egy önköltséges tábort az alsós gyerekek számára.

Egy különleges négylábú érkezett június 26-án a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Gyárkerti épületébe: Zserbó, a fiatal labrador tanuló terápiás kutya.

Szerencs Város Önkormányzata által létrehozott Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) június 13-án a mesterséges intelligencia veszélyeire hívta fel a szerencsi diákok figyelmét.

Keresztesi Jánost sokan ismerik, hiszen már évtizedek óta vezeti a Szerencsi Rendőrkapitányságot. A Szerencsi Hírek interjúsorozatában igyekszünk olyan embereket is megszólaltatni, akiknek a munkája fontos a város életében. Keresztesi János pályafutása követendő példa, hiszen járőrként kezdett, majd kitartó munkával, tanulással és elhivatottsággal hamar vezetői pozícióba lépett. Az elmúlt időszakban léptették elő ezredessé.

Ahogy olvasóink már megszokhatták folytatódik a száz éves szerencsi csokoládégyártáshoz kapcsolódó interjúsorozatunk. A mostani lapszámunkban a Bárdosi Gyulánéval (fotónkon) készített riportot olvashatják, aki a gyárban közel 35 évig dolgozott, hosszú ideig vezette a mártó-osztály műszakját.

Folytatódik a száz éves szerencsi csokoládégyártáshoz kapcsolódó interjúsorozatunk, hiszen a város újkori történelme szorosan összekapcsolódik a gyárainak történetével. Sikereik fellendítették a térség gazdasági és szellemi életét, hozzájárultak a régió ipari kultúrájának meghonosodásához. A következőkben Lukács Endréről írunk, aki 38 évig volt műszerész a gyárban. Endre bácsi végtelen szerénységgel válaszolt kérdéseinkre.

A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet az országban, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. 

Ezen a héten változékony időjárás lesz, de többnyire napos, kellemesen meleg lesz az idő – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. 

Az idén már 33. alkalommal rendezik meg augusztus 9–19. között a Zempléni Fesztivált, amit Szerencs Város Önkormányzata is támogatott.

A város kulturális életének gazdagítása érdekében a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár csatlakozott a 2020-ban indult Déryné programhoz.

Hamarosan újra Szerencs Város Napját ünnepeljük. Íme az előzetes ünnepi programsorozat. 

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár immár negyedik alkalommal rendezte meg június 22-én a Szent Iván Napi Vigasságot, amely idén a Rákóczi-várban került megrendezésre.

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész június 12-én egy különleges zenés irodalmi esttel lépett fel a Rákóczi-vár színháztermében.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár meghívására június 14-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar egy felejthetetlen operagálát adott a Rákóczi-vár Színháztermében.

A Kolompos Együttes az idén tizenkilencedik alkalommal rendezte meg Szerencsen június 24-30. között a családi táborát.

Jelenleg is tart a Tutajos Horgásztábor, amit július 1-5. között rendeznek az Árpád-hegyi horgásztónál.

  • Galéria:

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban június 25-én a bútorfestés és a gyertyakészítés szakkör résztvevőinek munkáiból nyílt kiállítás.

A 2023/2024-es szezonban a Szerencs VSE csapata lett legjobb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú labdarúgóbajnokság Kelet csoportjában, jelentős előnnyel megszerezve az első helyet. Az U19-es gárda is kitűnően szerepelt, veretlenül zárva a szezont szintén az élen végzett. Az ünnepélyes díjátadóra június 28-án került sor a szerencsi önkormányzat tanácstermében.

  • Galéria:

A szerencsi kézilabdás lányok április 20-án a MEAFC (Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club) csapatát fogadták. A fekete mezes hazai játékosok a 7. percig voltak képesek lépést tartani a miskolciakkal, akik ezt követően végül egyre nagyobb előnyre tettek szert.

A Szerencs VSE női kézilabdázói ezúttal a Tiszaújvárosi SC csapatát fogadták a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, március 23-án. A szerencsi lányok végül 36-30-ra legyőzték vendégcsapatot.

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

Jelentkezz gepjarmuvezetonek

                                           hirdetés                                     

20220211 konyvtarfutar 3

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.