Szerencs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a legjobb tanulmányi eredményt elért főiskolai és egyetemi hallgatók támogatására (a legjobb tanulmányi eredményt elért főiskolai és egyetemi hallgatók támogatásáról szóló, többször módosított 6/2005. (III.29.) Önkormányzati rendelete értelmében).

A Rákóczi úti szennyvízcsatorna csőbéleléses rekonstrukcióját végző KE-VÍZ 21. Zrt. jelzése alapján 2023. szeptember 9-én (szombat) 9-17 óra közötti időszakban munkavégzés lesz a Rákóczi úton, a Darvas László és Kossuth Lajos út közötti szakaszon.

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eladásra jelölte ki a Szerencs-Ond Fő utca 112. szám alatti területen lévő ingatlanokat. A telek bal oldalán helyezkedik el a fő épület, amiben volt egykor a háziorvosi rendelő, a hivatali kirendeltség és egy szolgálati lakás.

Idén – augusztus 25 és 27 között – kerül megrendezésre a 3. Artúr Napok Fesztivál a város Miskolc felőli bejárata közelében, a MOL benzinkút és a Buffalo étterem mögötti területen. A helyszín kiválasztásánál alapvető feltétel volt, hogy jól áttekinthető és biztonságos területen megvalósítható rendezvényt tudjunk szervezni, a lehető legkevesebb felfordulást okozva a város életében. Az előző évek tapasztalatai bizonyították, hogy a terület alkalmas a rendezvény fogadására és a növekvő érdeklődés által emelkedő látogatói számnak is megfelel – olvasható a város weboldalán.

Az elmúlt időszakban lakossági jelzések érkeztek a településről, amelyek patkányok észleléséről szóltak – tájékoztatta szerkesztőségünket Oleárné dr. Kádas Marianna, Szerencs címzetes főjegyzője.

Településünkön földi-kémiai szúnyoggyérítés lesz 2023. július 18-án (kedden), a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén a beavatkozást július 19-én vagy 20-án végzik el, ugyanebben az időszakban.

„Közös emlékezés és jótékonysági koncertet” tartanak július 8-án 18 órától Dédestapolcsányban, a Tapi kocsma melletti udvarban és parkban, a Lázbérci-víztározó tapolcsányi ágának szomszédságában. A résztvevők megemlékeznek a tragikus autóbalesetben meghalt tardonai házaspárról, és pénzadományokat gyűjtenek az árván maradt gyerekeknek.

Szerencs Város Önkormányzata feladatai elvégzésére 2023. július és augusztus hónapokban 16-25 életév közötti nappali tagozaton tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatását tervezi.

Takarékoskodási szempontból Szerencs Város Önkormányzata tavaly ősszel zárta be a Szerencsi Fürdő & Wellnessházat. Nyiri Tibor polgármester a május 31-ei képviselő-testületi ülésen arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a napokban megtörténtek a létesítmény újranyitásának az előkészületei, megkezdték az ehhez szükséges hatósági engedélyek beszerzését.

Szerencsen a Kandó Kálmán úti vasúti átjáró (Fecskés) építése- és vágányszabályozási munkák miatt forgalomkorlátozásra és teljes lezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A hatósággal egyeztetve az alábbi időpontokban kell korlátozásokra és lezárásokra készülni.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.