A 2023/2024-es szezonban a Szerencs VSE csapata lett legjobb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú labdarúgóbajnokság Kelet csoportjában, jelentős előnnyel megszerezve az első helyet. Az U19-es gárda is kitűnően szerepelt, veretlenül zárva a szezont szintén az élen végzett. Az ünnepélyes díjátadóra június 28-án került sor a szerencsi önkormányzat tanácstermében.

  • Galéria:

A foci népszerűsítése és a sportkapcsolatok ápolása céljából január 21-én rendezték meg a SZEGÉP Kupa U13-as teremlabdarúgó tornát.

A 2010-ben elhunyt, köztiszteletben álló, sportszerető Uray Attilának állít emléket az a labdarúgó emléktorna, amit immár tizenegyedik alkalommal szerveztek meg január 20-án a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

  • Galéria:

A szerencsi kézilabdás lányok április 20-án a MEAFC (Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club) csapatát fogadták. A fekete mezes hazai játékosok a 7. percig voltak képesek lépést tartani a miskolciakkal, akik ezt követően végül egyre nagyobb előnyre tettek szert.

A Szerencs VSE női kézilabdázói ezúttal a Tiszaújvárosi SC csapatát fogadták a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, március 23-án. A szerencsi lányok végül 36-30-ra legyőzték vendégcsapatot.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban március 3-án a szerencsi kézis lányok a tabellát jelenleg is vezető Miskolci VSE gárdáját fogadták. A találkozót a vendégek nyerték 28-31 (16-13) arányban.

  • Galéria:

Ismét bajnoki rendszerben tudnak versenyezni a vármegyei felnőtt kosárlabdacsapatok. A szezon alatt körmérkőzéses lebonyolításban mindenki játszik mindenkivel, de a fordulók azonos helyszínen kerülnek megrendezésre, ezáltal időt, pénzt és energiát spórolnak meg a klubok.

A Szerencs VSE kadett kosárlabdacsapata a múlt hétvégi kelet-magyarországi bajnoki címe megszerzését követően, június 4-én Budapesten mérkőzött meg a nyugati-, és a közép-magyarországi regionális bajnokokkal, a Regionális Bajnokok Döntőjén. A mérkőzésekről Endrész Tamás, a csapat edzője adott tájékoztatást.

Szerencsen hosszú idő óta töretlen népszerűségnek örvend a kosárlabda. A „Szerencs Forever” barátságos kosármérkőzést már negyedik alkalommal tartották meg október 8-án a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában. Évente egyszer újra és újra összehozza a sport és a város szeretete azokat, akiknek fontos a régi barátságok ápolása, az egymás társasága és a közös emlékek.

Az asztaliteniszezők ötödik alkalommal rendezték meg Szerencsen a Tehetségek Kupáját. A Hunyadi Sportcsarnokban március 3-án összesen 25 fiatal mérte össze tudását, akik Szerencs mellett Diósgyőrből, Miskolcról, Tiszaújvárosból, Sátoraljaújhelyből és Tiszacsegéről érkeztek.

Az NB I-es szerencsi asztalitenisz csapat február 4-én a szegedi gárdát fogadta, míg az NB II-es együttesünk az utánpótláskorú debreceniekkel játszott.

  • Galéria:

Látogatást tett Szerencsen Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. A sportág hazai vezetője október 27-én megtekintette az SZVSE Asztalitenisz Szakosztály edzését. Kovacsics Imre a Hunyadi Sportcsarnokban elismerését fejezte ki Nyiri Tibor polgármesternek – aki egyben az SZVSE elnöke –, Köllő András szakosztályvezetőnek valamint a játékosoknak a sporttevékenységükért.

A hagyományoktól eltérően Kazincbarcika helyett Szerencsen rendezték meg december 2-án a XVI. Szűcs Lajos és a XI. Szabó Ferenc Masters súlyemelői emlékversenyeket. Korábban Kazincbarcikán tartották, ám az ottani felújítások ezt most nem tették lehetővé. Mivel a két település súlyemelő szakosztályai remek kapcsolatot ápolnak egymással, az ötlet így önmagát adta, hogy városunkban tartsák meg az emlékversenyeket.

Az országos súlyemelés junior korosztályába tartozók legjobbjai a számukra legfőbb eseményen vizsgáztak szeptember 2-án Tatabányán, ahol a bajnoki címeket lehetett megszerezni. Városunkat, sőt az egész vármegyét a Szerencs VSE színeiben Fábián Léna és Morvai Balázs Örs képviselte.

Magyarországról három erős fiú és egy leány vett részt az idei súlyemelői U15-ös és U17-es Európa-bajnokságon, amelynek Chișinău (Kisinyov) Moldova fővárosa adott otthont. A magyar csapatban ott van Szerencs büszkesége Fábián Léna is, aki a 81 kg-os súlycsoportban indult és az igen előkelő 4. helyezést érte el. A sportolók július 9-e és 10-én álltak rajthoz.

Az SZVSE elmúlt 30 évében az úszó szakosztály a legfiatalabb, amit a tanuszoda átadását követően 2006-ban alapítottak, de már a következő években szép sikereket értek el. Az alábbi összefoglalóban Kiss Attila szakosztályvezető és Rábainé Végh Anett oktató volt a segítségünkre.

A különböző távokon több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a július 22-ről másnapra halasztott 41. Lidl Balaton-átúszáson.

Korábban már megírtuk, hogy ifjú úszóink remekül szerepeltek a megyei döntőn. A legjobbak március 20-án Debrecenben mérkőztek az Úszás Diákolimpia Országos Döntő B kategóriájában.

33. alkalommal rendezik meg városunkban augusztus 17–20. között a Zemplén Kupa Sakkversenyt. Az eseményre az ország minden részéről neveztek a sportolók. A megmérettetés első napján Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye II. Gável László csoport 5. fordulójában a Szerencs VSE II. sakkozói hazai környezetben a Berentei SK csapatát fogadták.

Szerencsen rendezik meg a 29-dik Zempléni Kupa Sakkversenyt augusztus 17 és 20 között.

Remek eredményt ért el Tóth Alex, a Szerencs VSE Női Kézilabda Szakosztály utánpótlás edzője a „Julian Alps Trail” elnevezésű hegyi futás 60 kilométeres távján. A szeptember 9-én Szlovéniában megrendezett eseményre a világ minden tájáról érkeztek gyakorlott és kezdő sportolók. Az igazán embert próbáló megmérettetés közben Tóth Alexnek lehetősége volt gyönyörködni a lélegzetelállító tájban, hegyvonulatokban és a kristálytisztán csörgedező patakokban.

Szerencsen már kilencedik alkalommal rendezték meg szeptember 23-án az SKS Ippon Shobu Országos Felkészítő Bajnokságot. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megtartott eseményre 20 egyesületből, közel 200 karatéka érkezett.

Második alkalommal rendezték meg február 18-án a Szerencsi Farsangi Futást. A tavalyihoz hasonlóan most is a Rákóczi-vár adott otthont a sporteseménynek. Ez nem egy klasszikus értelembe vett verseny volt, hanem sokkal inkább egy közösségi esemény, ahol találkozhattak a környék sportolni vágyói, ismerkedhettek, mindezt jó hangulatban, akár jelmezbe öltözve.

Idén ünnepli harmincadik születésnapját Szerencs Város Sportegyesülete (SZVSE). Ebből az alkalomból visszatekintünk az egyes szakosztályok történetére. Ezúttal a 2000-ben újjá szerveződött birkózó szakosztály múltjáról, jelenéről és jövőjéről írunk. Az alábbi összeállításban Illésy László, a szakosztály jelenlegi vezetője és edzője volt a segítségünkre.

Szerencs Város Sportegyesületének szervezésében március 27-én tartották a Koncz Ferenc Emlékversenyt, mely sportesemény diák I-II. szabadfogású birkózó verseny és gyermek gála is volt egyben.

Április 6-án rendezték meg az észak-kelet magyarországi területi szabadfogású diák I. és diák II. korosztályos birkózó bajnokságot, mely verseny emléket állít Görcsös József mesteredzőnek is.

                                           hirdetés                                     

vanyai temetkezes hirdetes

                                           hirdetés                                     

Jelentkezz gepjarmuvezetonek

                                           hirdetés                                     

20220211 konyvtarfutar 3

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.