Súlyemelés

A Kulcsár Anita Sportcsarnok adott otthon a július 13-án megrendezett Országos Súlyemelő Junior Bajnokságnak. A súlyemelők Veresegyházáról, Békéscsabáról, Kisbérről, Tatabányáról, Budapestről, Nyíregyházáról, Ózdról, Zalaegerszegről, Győrből, Pápáról, Téglásról és Debrecenből érkeztek. Több mint negyven fiatal sportoló mérte össze erejét ezen a forró nyári napon.

A fiatalokat Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese és térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, hogy kevés dolog fontosabb a sportolásnál, fontos az ehhez hasonló események támogatása. Ezen kívül felhívta az ország különböző pontjairól érkező súlyemelők figyelmét Szerencs és a régió szépségeire, valamint az Artúr Napok Fesztiválra, amely további szórakozást kínál a városba látogatóknak.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere is üdvözölte a megjelenteket, és kifejezte örömét, hogy ismét Szerencs lehet a házigazdája az országos bajnokságnak. Beszédében kiemelte, hogy a súlyemelésnek nagy hagyománya van a városban, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez a hagyomány tovább éljen és fejlődjön.

A SZVSE Súlyemelő Szakosztályát Fábián Léna és Bódi Levente képviselte, akik mindketten kiváló teljesítményt nyújtottak. Fekete Diána, a szerencsiek edzője közösségi oldalán büszkén számolt be tanítványai sikereiről: „Hazai közönség előtt Junior Országos Bajnok Léna Fábián! Új egyéni lökés (100 kg) és összetett csúccsal 175 kg Robi pontok (világcsúcshoz viszonyító számítás) alapján a 2. legeredményesebb junior női versenyző. Az ifjúsági korcsoportos Bódi Levente új egyéni szakítás 105 kg és összetett csúccsal az értékes 4. helyet szerezte meg” – írta. A verseny ideje alatt a sportcsarnokban uralkodó hőség különösen megnehezítette a sportolók dolgát, de minden résztvevő erőn felül teljesített, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.