Birkózás

Április 6-án rendezték meg az észak-kelet magyarországi területi szabadfogású diák I. és diák II. korosztályos birkózó bajnokságot, mely verseny emléket állít Görcsös József mesteredzőnek is.

A rendezvény korábban Bonbon Kupa néven teremtett hagyományt a városban. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester, Szerencs Város Sportegyesületének elnöke és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a szerencsi sportegyesület birkózó szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Elhangzott: a Magyar Birkózó Szövetségtől kapott nyolcvanmilliós támogatás a jövőben egy új sportcsarnok felépítését is lehetővé teszi Szerencsen, amely új lehetőségeket biztosít majd a felnövekvő generációnak. Ezt követően Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke nyitotta meg a versenyt.

A megmérettetésen közel kétszáz versenyző vett részt, a Szerencs VSE birkózó szakosztályát 19 gyermek képviselte, akik januártól folyamatosan készültek erre a bajnokságra. – Azok a versenyzők, akik most eredményesen birkóznak, továbbjutnak a Szentesen és Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőbe – adott tájékoztatást Illésy László edző. Az eseményen részt vett Repka Attila olimpiai bajnok birkózó, edző és Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó, a megyei birkózó szövetség szakmai alelnöke.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.