×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Aprilis/20190408_birkozas

Birkózás

Április 6-án rendezték meg az észak-kelet magyarországi területi szabadfogású diák I. és diák II. korosztályos birkózó bajnokságot, mely verseny emléket állít Görcsös József mesteredzőnek is.

A rendezvény korábban Bonbon Kupa néven teremtett hagyományt a városban. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester, Szerencs Város Sportegyesületének elnöke és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a szerencsi sportegyesület birkózó szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Elhangzott: a Magyar Birkózó Szövetségtől kapott nyolcvanmilliós támogatás a jövőben egy új sportcsarnok felépítését is lehetővé teszi Szerencsen, amely új lehetőségeket biztosít majd a felnövekvő generációnak. Ezt követően Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke nyitotta meg a versenyt.

A megmérettetésen közel kétszáz versenyző vett részt, a Szerencs VSE birkózó szakosztályát 19 gyermek képviselte, akik januártól folyamatosan készültek erre a bajnokságra. – Azok a versenyzők, akik most eredményesen birkóznak, továbbjutnak a Szentesen és Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőbe – adott tájékoztatást Illésy László edző. Az eseményen részt vett Repka Attila olimpiai bajnok birkózó, edző és Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó, a megyei birkózó szövetség szakmai alelnöke.

{gallery}cikkek/2019/Aprilis/20190408_birkozas{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.