Birkózás

Szerencs Város Sportegyesületének szervezésében március 27-én tartották a Koncz Ferenc Emlékversenyt, mely sportesemény diák I-II. szabadfogású birkózó verseny és gyermek gála is volt egyben.

A szerencsi Kulcsár Anita Sportcsarnokban megrendezett eseményen a megjelenteket Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere és Dr. Bobkó Géza, alpolgármester köszöntötte. A képviselő a gyerekekhez szólva elmondta, hogy a birkózás gyönyörű sport, sok kitartást és sikereket kívánt a versenyzőknek. – Csodálatos, hogy ennyire sokan szeretik ezt a sportot – hangsúlyozta Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője.

– Minket magyarokat három dolog tart össze: a nyelvünk, a kultúránk és a sport szeretete, amely az utóbbi évtizedekben kimondottan hangsúlyossá vált, főként a gyermekek sportra való nevelése. Ez a sportesemény tökéletes példa mindháromra – mondta polgármester.

(Közel kétszáz gyermek vett részt a sporteseményen. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

Dr. Bobkó Géza, alpolgármester arról szólt, hogy Szerencs mindig is támogatta a sportot. – A birkózás városunkban közel hetven éves múlttal rendelkezik. Voltak hullámvölgyek és hullámhegyek. Az utóbbi évtizedben azonban szerencsére erősödött a birkózás, sok tehetséges sportoló van a birkózószakosztályunkban, akik megyei és országos helyezésekkel is büszkélkedhetnek – hangzott el.

A verseny kezdete előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek Koncz Ferenc, országgyűlési képviselő emlékére. A sporteseményre közel 200 sportoló nevezett az ország minden részéből, és sokan Szlovákiából érkeztek.
– A célunk a birkózás népszerűsítése volt, ezért minden gyermek érmet kapott és oklevélben részesült – mondta el kérdésünkre Illésy László, Szerencs VSE birkózószakosztály vezetője. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Deák Bárdos Mihály, Európa-bajnok magyar birkózó, Repka Attila, olimpiai bajnok birkózó és edző, dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára, a Diósgyőri Birkózó Club vezetője. A szerencsi eredményekről hamarosan beszámolunk.

(Borítókép: a sportolók az Survivor - Eye Of The Tiger zenéjére vonultak be. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.