A nemezelők után a mézeskalács szakkör alkotásaiból nyílt mini kiállítás augusztus 16-án a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárban. A mézeskalács alakban és díszítményben egyaránt a legváltozatosabb sütemény. Kevés olyan nagy hagyománnyal rendelkező kézműves tevékenység van, amely változatlan alapanyagokból, összetevőkből készítve ma is él.

Az idei Zempléni Fesztivál húsz településen, ötven helyszínen és több mint ötszáz fellépő művésszel várja a szórakozni vágyókat egészen augusztus 19-ig.

Baráti kórusokkal ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a Szerencsi Férfikórus. A június 3-ai eseményen az ünnepelten kívül színpadra lépett a Hegyalja Pedagógus Kórus, a vásárosnaményi Liszt Ferenc Vegyeskar, a Mezőkeresztesi Férfikórus és a felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör.

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde, Gyárkerti, illetve Napsugár épületében nagy volt a sürgés forgás április 5-én. A húsvét előtti időszakot kézműves foglalkozások és játékok színesítették.

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett.

Szerencs Város Önkormányzata, helyi intézmények, iskolák és civil szervezetek képviselői koszorúztak városszerte március 14-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

A Kodály-módszer alapja, eredete címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást dr. Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karának egyetemi tanára, a Hegyalja Pedagógus Kórus karnagya. A Szerencsi Rákóczi-vár Árkád termében megtartott eseményre nem csak szakembereket vártak a szervezők, hanem bárkit, akit érdekelt a téma. Az előadást dr. Sándor Zoltán a közelmúltban ecuadori szakmai útján is nagy sikerrel prezentálta.

A magyar kultúra napjára, valamint a nemzeti himnusz születésének 200 éves évfordulója alkalmából a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár január 20-22-e között online kvízjátékot rendezett.

A Magyar Kultúra Napja január 22-e. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnuszt. A magyar kultúra napja és a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak január 23-án Szerencsen.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.