Aktuális

Megemlékezést és koszorúzást tartott Szerencs Város Önkormányzata június 16-án az 1956-os mártírok emléknapja alkalmából, Nagy Imre szobránál.

Koncz Ferenc polgármester beszédében Nagy Imrét méltatta: az egykori miniszterelnök korának hősévé vált, mert megérezte a nemzet akaratát és tudta, hogy innentől kezdve neki magyar emberként mi a dolga, a feladata. Mindannyiunk számára példamutató és érthető jelzés ez a mondata: Kegyelmet nem kérek. Mert tudta, hogy az életét megmentheti azzal, ha kegyelmet kér. De ha kegyelmet kér, akkor azt a világot legalizálja. Helyette föláldozta azt, ami az egyetlen mindenkinek: az életét –hangzott el. A városvezető úgy fogalmazott, hogy egy vezetőnek nem csak lehetőségei, de a tettei következményeit és annak a felelősségét is viselnie kell és abban a nehéz pillanatban Nagy Imre ennek eleget tett.
Koncz Ferenc beszéde után a Hegyalja Pedagógus Kórus énekelt, majd Kazsik Marianna Petri György Nagy Imréről című versét szavalta el. A megemlékezés koszorúit és virágait Szerencs Város Önkormányzata és a 1220-as számú cserkészcsapat helyezte el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.