Aktuális

Befejezte a felújítást a MÁV a Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonal Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti szakaszán. Ennek eredményeként ezen a távon már nem kell pótlóbuszokkal utazni december 9-től, az országos vasúti menetrendváltástól. A vasútvillamosítási és a kiegészítő rekonstrukciós munkák folytatódnak.

Sárospatak és Sátoraljaújhely között befejeződött a pályafelújítás, így újraindulhat a vonatforgalom december 9-től, az utasoknak már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk. A vasúti pálya teljes egészében megújult: 4,6 kilométeren elkészült a földmű- és pályaszint megemelése és a felújított vágányok visszaépítése. A vonalszakaszt a MÁV saját forrásból újította fel, összehangolva a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vállalkozója által végzett egyéb fejlesztéseivel.

Tavaly a MÁV befejezte a Bodrogkeresztúr, Olaszliszka-Tolcsva és Sárospatak állomásokon a pályaépítési munkákat. Korszerű vágányok, váltók biztosítják a forgalmat, és magasperonok állnak az utasok rendelkezésére, megfelelve az esélyegyenlőségi előírásoknak. Az állomások átalakításával elkészültek a biztosítóberendezési és távközlési rendszerek elhelyezéséhez szükséges technológiai helyiségek. Az állomásokon még folyamatban van az új biztosítóberendezés telepítése, valamint a sátoraljaújhelyi forgalomirányítási központ kialakítása. A távközlési hálózat, valamint az utastájékoztató rendszer kiépítése is a tervek szerint halad.

A Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti nyíltvonali részen a felsővezetéket, a biztosítóberendezést és a távközlést a NIF Zrt. építteti ki; a pályaépítési munkákat követően – a felsővezeték-rendszer tartóoszlopait állítják és elkezdték a vezetékhálózat szerelését is. Jövőre fejeződik be a szerencsi villamos alállomás fejlesztése, amely a vonal energiaellátását biztosítja majd. Mezőzombor–Sárospatak között, valamint Sátoraljaújhely állomáson már elkészült a felsővezeték-rendszer.

A Sárospatak–Sátoraljaújhely szakasz mostani átadása után, január közepétől újabb vágányzár lesz a további pályafelújítási munkák miatt. A vasúttársaság a következő menetrendi módosításokról időben értesíteni fogja az utasokat a tájékoztatási felületein és a sajtón keresztül.

Forrás: mavcsoport, borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.