Időjárás

Hétfőn kora reggel hidegfront érte el hazánkat, ennek hatására kiadós csapadékra van kilátás. A héten többször várható eső, zápor, időnként a keleti régiókban rövid havazás is előfordulhat.

Hétfő: Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és egyre inkább csak délen és keleten várható eső, másutt csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő, majd északnyugaton szakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 4 és 9, késő este 1 és 6 fok között alakul.

Kedd: Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Sokfelé lesz viharos az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Szerda: Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Csütörtök: Közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, csak rövid napos időszakok valószínűek. Elszórtan fordulhat elő kisebb csapadék: keleten inkább hó, havas eső, másutt inkább havas eső, eső. Többfelé lesz erős az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Péntek: Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél főként a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Szombat: A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Vasárnap: Kevés lesz a felhő, sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.