×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Oktober/20191019_rejtvenyfejtok

Közélet

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, a Szerencsi Logiklub, valamint a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) október 19-20 között immáron harmadik éve rendezte meg az országos rejtvényfejtő versenyt.

Az eseményt Skorván József a Szerencsi Logiklub elnöke és Csider Andor a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója nyitotta meg, majd Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, nagy örömmel tölti el, hogy ismét Szerencs szívében a Rákóczi várban rendezték meg a versenyt, ezzel is öregbítve a város jó hírnevét.

A beszédeket követően Kasparek Éva a Rejtvényfejtők Országos Szövetségének az elnöke ismertette a verseny szabályait. A megjelentek négy kategóriában tehették próbára tudásukat: kezdő, haladó, mesterjelölt és mester. A rejtvények között megtalálható volt a sudoku, a hagyományos skandináv rejtvény, valamint az olasz keresztrejtvény is.

A versenyre az ország minden tájáról érkeztekversenyzők, közel 180-an vettek részt. A Szerencsi Logiklub a kezdő csapatversenyben első helyezést, a haladó csoportban pedig hatodik helyezést ért el.

{gallery}cikkek/2019/Oktober/20191019_rejtvenyfejtok{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.