Ajánló
A Rákóczi-vár várkertjében rendezik meg június 12-én a GYERE Napot Szerencsen. Az egészséges táplálkozás és aktív életmód kialakítását célzó program szervezői egy jó hangulatú, közös szórakozásra hívják a szerencsi családokat a tanév lezárásaként.
Az eseményt 10 órakor Kubányi Jolán, az Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke és Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere nyitja meg. A megnyitó után Béres Alexandra tart mozgás-foglalkozást kicsiknek-nagyoknak, majd fellép a Napsugár Óvoda Napocska csoportja és a Gyárkerti Óvoda Csicsergő csoportja. 11 órától a Buborék együttes koncertje, déltől pedig a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola énekkara és néptánccsoportja látható. Ezt követően Habók János bűvész produkciója és egy fergeteges Caramel koncert zárja a programot. Táplálkozási-dietetikai tanácsadást is igénybe vehetnek a vendégek, valamint arcfestést, csillámtetoválást és lufihajtogatást, továbbá az interaktív játékteret is kipróbálhatják a látogatók. A programok minden érdeklődő számára ingyenesek.
A GYERE – Gyermekek Egészsége Program a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakmai vezetésével zajló program, amelynek első és legfontosabb célja, hogy a helyi közösségeket és a közösség tagjait hozzásegítse az aktív és egészséges életmód kialakításához és annak hosszú távú fenntartásához, ezzel csökkentve a gyermekkori elhízást. Szerencs városában a GYERE Program 2015 novemberében indult útjára, az országban másodikként.

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.