Ajánló

A Zempléni Múzeum 2017-ben is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz. Mint minden évben, az idén is érdekes programokkal várjuk az érdeklődőket.

A rendezvény 2017. június 24-én, szombaton 17 órakor kezdődik, amikor a múzeumalapító Petrikovits Lászlóra emlékezünk a Rákóczi úti emlékhelynél. Ez az utolsó alkalom, hogy aki még nem látta, megtekinthesse az "Egyszer volt, hol nem volt" - Mesélnek a tárgyak "Szerencs és környékének régészeti emlékei" című időszaki kiállításunkat.

A tárlatzáró rendezvényem összegezzük a kiállítással kapcsolatos élményeket, tapasztalatokat, és még utoljára tárlatvezetésen és múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők.

21.00 órától a képeslapok világát fedezhetjük fel, zenés tárlatvezetés segítségével.

22.00 órától kezdődik az este leginkább várt programja, az éjszakai vártúra. Ennek során kilépünk a múzeum falai közül, és bebarangolva a Rákóczi-vár környékét megismerkedhetünk a vár és lakóinak történetével.

Az érdeklődők korosztálytól függetlenül, tehát nemcsak a kicsi, de a "nagy gyermekek" is különféle kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

forrás: szerencs.hu

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.