Ajánló

Gyorsan elrepült egy év, és ismét a térség legnagyobb rendezvényére, az Országos Csokoládé Fesztiválra készül Szerencs. 2019-ben a fesztivál helyszíne újra Szerencs belvárosa, Rákóczi-vár, a várkert és a Geisenheim tér, szervezője pedig a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár.

Soha nem titkolták a szervezők, és természetesen továbbra is legfőbb cél a nagy hagyományokkal rendelkező, a „Kiemelkedő nemzeti értékek” között szereplő szerencsi csokoládé bemutatása és népszerűsítése, de emellett egy nagyszabású könnyűzenei fesztivál is létrejött az évek során Szerencsen. Idén már két estén és két egész napon át szórakoztatják változatos programokkal a szerencsieket és a városba érkezőket.

A fesztivált megelőzően augusztus 22-én délelőtt a Szerencsi Tankerületi Központ rendezi meg immár hagyományosnak számító művészeti és sportgáláját a Rákóczi-vár kertjében. A csokifesztivál zenei programjának sorozata augusztus 22-én este kezdődik a várkerti színpadon a Ciráda, a Magna Cum Laude, a New Level Empire és Dr. Béres, valamint Mr. Missh koncertjével.

Magna Cum Laude, Fotó: Facebook

Augusztus 23-án délutántól hajnalig koncertekkel folytatódik a buli két színpadon: a húzónév a Halott Pénz és a Kowalsky meg a Vega, de színpadon lesz még: Horváth Tamás, a Signal Motorock, B Project, Bon Jovi Tribute, Delta. Augusztus 24-én és 25-én zajlik maga a Csokoládé Fesztivál.

A szombat délelőtti zenés-táncos felvonulást követően ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a rendezvény, majd szakmai programra várják a csokoládéval foglalkozó szakembereket. Két napon át többek között csokoládégyártás-technológiai bemutató, csokoládégyártók kiállítása és vására, „csokinyomtatás” és csokiszobrok kiállítása várja az érdeklődőket. Meg lehet majd kóstolni szerencsi csokoládéval készült fagylaltkülönlegességeket is.

Csokoládé választékból az idén sem lesz hiány © Fotó: Szerencsi Hírek

Mindezek mellett számos programmal készültek a gyerekeknek is: lesz bohócműsor, bábszínház, koncert, játék, interaktív csokiműhely, kézműves foglalkozás, mini ZOO, vidámpark. Az idén először láthatják a látogatók a 3D-s nyomtatóval készített csokoládé alkotásokat, illetve az édes kézműveskedések között megjelenik a Cukrász Tanoda is, ahol a gyermekek saját maguk készíthetnek süteményeket.

Délután és este pedig számos zenei műfaj képviselője lép színpadra: népzene-néptánc, folk-rock, operett, diszkó, pop, rap, rock, metál - minden, ami szem-szájnak, vagy inkább fülnek ingere. Csak néhány név a listából: Tankcsapda, Hooligans, Kocsis Janika, Dorothy, Fatal Error, Kozmix, The Pretenders, Kolompos, Hegyalja Folk, Straub Dezső-Nyertes Zsuzsa, Karádi István, Classic, Killer Surprise, Mohikán, Örökség, Kárpátia, Pál Dénes, AB/CD, Heinz Gábor Biga, Paddy and the Rats, Road.

Pénteken, szombaton és vasárnap több kísérőrendezvény is színesíti a fesztivál programját. Pénteken délután öregfiúk kispályás labdarúgó tornára kerül sor a Bocskai gimnázium műfüves pályáján. Szerencs, Mezőzombor, Rátka vagy Csobaj csapatának szurkolhatnak a lelkes focirajongók. A tavalyi évhez hasonlóan szombaton ismét helyet kap a várkertben a Magyar Honvédség toborzó rendezvénye, amelyet többek között katonai járművek felvonultatása és díszelgő egység bemutatója is kísér.

Bohócműsor, bábszínház, játékok, mini ZOO várja majd a legkisebbeket © Fotó: Szerencsi Hírek

Már ötödik alkalommal rendezik meg a Turisztikai Központban a Szerencsi Csoki Kupa sakkversenyt, és ismét lesz Bonbon Kupa ultis találkozó is a Szerencsi Logiklub szervezésében. Részt vesznek a rendezvényen akatasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai, akik hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket a tűzvédelem és bűnmegelőzés témakörében. Pénteken és szombaton véradásra várják a fesztivál látogatóit a Magyar Vöröskereszt munkatársai a Bolyai iskola épületében.

A rendezvény belépő karszalagja egyéb kedvezmények igénybevételére is feljogosítja a látogatókat: A fesztivál ideje alatt nyitva tart a Rákóczi-várban a Zempléni Múzeum, ahol kedvezményes belépődíj ellenében a képeslevelezőlap-kiállítás, az ex-libris gyűjtemény és egyéb időszaki kiállítások tekinthetők meg. A fesztivál napjain a karszalaggal rendelkezők 30% kedvezménnyel látogathatják a Szerencsi Fürdő és Wellnessházat. A fesztivál karszalagjával ingyenesen látogathatók a Turisztikai Központ egyedi kiállításai: Kiss Roóz Ilona kerámiái, régi motorok és fényképezőgépek, régi játékok, Ekker Róbert csokoládészobrai.

Hooligans zárókoncert a XI. Országos Csokoládé Fesztiválon © Fotó: Szerencsi Hírek

És ha már szóba került Ekker Róbert... Az idei fesztiválon leplezik le a helyi szobrász elmúlt évben készült új csokoládészobrait, de hogy pontosan mit ábrázolnak a szobrok, legyen titok a fesztiválig! A rendezvényt hagyományosan a „Szerencs Város Zenekara”, a Hooligans koncertje és az azt követő tűzijáték zárja vasárnap éjfélkor.

A részletes program hamarosan elérhető lesz a honlapunkon. Jegyek és bérletek már kaphatók a Tixán, valamint a szerencsi Rákóczi-vár Galéria Kávézójában és a hotel recepcióján.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a szerencsi Csokoládé Fesztiválon 2019. augusztus 22-25. között!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.