Aktuális

Az elkövetkező napokban az ivóvíz elszíneződésére, részleges vízhiányra lehet számítani Szerencsen és környékén. Az egészségre nem ártalmas, zavaros víz oka lehet, hogy a Borsodvíz Zrt. az ivóvízminőség-javító program utolsó fázisában a napokban végzi el a csővezetékek mechanikai tisztítását. A munkálatok idején bizonyos városrészekben szünetelni fog az ivóvízellátás. A szolgáltató közleménye az alábbiakban olvasható.

Lakossági tájékoztató
Az Észak-Magyarországi régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása tárgyú, Szerencset is érintő projekt befejezéseként a vízhálózat csővezetékeinek mechanikai (szivacstöltettel történő) tisztítására, mosatására, fertőtlenítésére, illetve ezt megelőzően mosatási csomópontok kialakítására kerül sor. Mindkét munkafolyamat csak a közműves vízellátás időszakos szüneteltetése mellett végezhető el.
A mosatási csomópontok építési munkálatai Szerencs településen 2016. április 6-án kezdődnek meg.
A munkálatok ideje alatt az alábbiakban felsorolt napokon 7–17 óra között egy-egy utca, illetve településrész vízszolgáltatásból történő kizárására kerül sor:

2016. április 6-án (szerdán) a részleges vízhiány az alábbi utcákat érinti: Laktanya utca, Mikszáth Kálmán utca, Rakodó utca, Késmárk utca.

2016. április 8-án (pénteken) a részleges vízhiány az alábbi utcákat érinti: Széchenyi utca, Monoki utca, Bényei utca, Határ utca, Késmárk utca.

Az üzemszünet ideje alatt vízszállító tartálykocsival, víztároló tartály közterületen történő elhelyezésével biztosítjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelő mennyiségű ivóvizet.
Javasoljuk továbbá, hogy a kizárást megelőzően vételezzenek és tároljanak a vízhiányos időszak alatt szükségleteiket kielégítő mennyiségű ivóvizet.
A vízszolgáltatás helyreállítását követően előfordulhat a víz rövid ideig tartó elszíneződése, zavarosodása, mely esztétikailag kifogásolható, de az egészségre nem ártalmas.
A zavaros víz a kerti csap, illetve a mosogató, vagy fürdőszoba csapjának rövid ideig tartó megnyitásával távozik a rendszerből.
A munkálatok jellegéből adódóan elkerülhetetlen kellemetlenségekért elnézésüket, és egyben megértő türelmüket kérjük.
Borsodvíz Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.