Aktuális

A Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak Egyesülete összejövetelt rendezett november 16-án a szerencsi Rákóczi-vár lovagtermében, melyen Vitelki László a szerencsi Gyógynövénybolt tulajdonosa tartott előadást.

A tájékoztató témája az évszakra jellemző betegségek megelőzése, illetve azok, házi praktikákkal való gyógyítás volt. Vitelki László hangsúlyozta, hogy a legfontosabb ebben a hideg időszakban, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön. Ezt követően a citromfű jótékony hatásairól beszélt, elmondta, hogy az ebből készült tea fogyasztása napi két bögrével ajánlott mindenkinek. – A betegségek megelőzésben kiemelt szerepe van a citromfűnek, orbáncfűnek, és a macskagyökérnek – hangzott el.

Vitelki László. Fotó: Szerencsi Hírek

A C-vitamin pótlására a savanyú káposztát és a csipkebogyót ajánlja, hiszen ilyenkor ez a legideálisabb. Érrendszeri betegségekkel küzdőknek a fokhagymát, nátha ellen a reszelt tormát, a légúti fertőzésekre, felfázásra a propoliszt javasolta. Az előadó kiemelte, hogy mindezek mellett elegendő időt kell hagyni a szervezetnek a regenerálódásra a teljes felépülés érdekében. Végezetül Vitelki László hasznos házi praktikákkal látta el érdeklődőket. A közel egy órás előadás után baráti beszélgetés mellett csalánlevél, citromfű illetve erdei gyümölcs teákat kóstolhattak meg a résztvevők.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.