Aktuális

Az ősz a betakarítás ideje, hiszen az ekkor begyűjtött terményekről úgy kell gondoskodnunk, hogy azok minél tovább eltarthatóak legyenek. A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. által megművelt területeken befejeződött a betakarítás, és a cég folyamatosan végzi városunkban a további őszi munkálatokat.

A város főkertésze, Vaszily Miklós tájékoztatta lapunkat az idei termésekről, fatelepítésekről. Ezen az éven 850 gyümölcsfát ültettek az Aranka-tetőn, melyből 100 darab diófa, 70 darab birsalmafa és 680 darab mandulafa. A terméseket az önkormányzat értékesíti. A Városgazda Nonprofit Kft. 3 hektáron burgonyát és 1,6 hektáron hagymát termesztett. Az önkormányzat az iskolák és a kollégium számára biztosítja a zöldségeket.

Aranka-tető. Fotó: Szerencsi Hírek

Ezekkel a munkákkal egy időben a nyári virágok kiszedésére is sor került, valamint a következő évi magvak rendelése is megtörtént. Január elején 250 ezer virághagymát fognak kiültetni a Kft. munkatársai. Ezen kívül városunk idén is nevezett a Virágos Magyarországért versenyre – további 284 teleülés mellett. A Start közmunkaprogram keretében tovább folyatódik a járdák felújítása Szerencsen. Az anyagköltségekre és a dolgozók bérére összesen 7 millió forint áll rendelkezésre.

Kisvásár tér. Fotó: Szerencsi Hírek

A felújítási munkálatok során elsőbbséget élveznek a belvárosban található, rossz állapotban lévő megviselt járdák. Lapzártánkkor a Városgazda munkatársai a piactér melletti Kisvásár tér kőburkolati elemeit fektették le. A betonelemeket a cég a saját telephelyén állítja elő. A felújítási munkálatokat egészen addig folytatják az éven, amíg azt a jó idő engedi. Ezek a szerkezeti elemek rendkívül jól bírják a hideget. Az anyag nem fagy meg, így a munkálatok akár kisebb mínuszok alatt is folytatódhatnak.

Fametszés a Rákóczi úton. Fotó: Szerencsi Hírek

Tóth István a Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy jövőre még nagyobb mértékben folytatják majd ezt a projektet, hiszen a cég korszerűbb és nagyobb teljesítményű gépeket fog felsorakoztatni a betonelemek gyártására. A Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a városban az őszi fametszéseket is. A cég munkatársai által végzett metszések és vágások során megszabadulnak a beteg ágaktól, valamint megritkítják lombkoronákat, így a fák tavasszal szebb látványt nyújtanak majd. Hamarosan kezdődnek a téli díszkivilágítás előkészületei is, így a munkálatok folyamán az autósoknak fokozott figyelemmel kell közlekedniük a Rákóczi úton.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.