Aktuális

Habár a világgazdasági válság által okozott hiteliszony teljesen megszűnt, a felelőtlen hitelfelvétel ma is sok fejtörést okozhat. Kimagasló az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, amelyek állománya hozzávetőlegesen 50 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben.

A Minikölcsön munkatársa szerint a személyi kölcsönök lendülete több tényezővel magyarázható. Az alacsony kamatkörnyezet, a gazdasági növekedés, a munkaerő iránti fokozott versengés, illetve az utóbbi két év bérnövekedése jelentősen növeli a kamatfelvételi kedvet. Ráadásul a személyi kölcsönök ingatlanfedezet nélkül igényelhető konstrukciót jelentenek - az esetek túlnyomó többségében -, így nem kell a fedezetként használt ingatlan elvesztésétől tartani.

Emellett fontos megemlíteni, hogy a személyi kölcsönök szabadon felhasználhatók, tehát arra fordítjuk az így megszerzett pénzt, amire szeretnénk.

Nem véletlen, hogy a személyi kölcsönök az ingatlankölcsönök piacára is begyűrűznek, illetve ott kiszorító hatással rendelkeznek, ami az igényelhető összeg nagyságából adódóan általában kisebb felújítási munkálatok kivitelezéséhez járulnak hozzá.

A rendkívül kedvező feltételek sokakat meggondolatlan költekezésre ösztönözhet. Fontos kihangsúlyozni, hogy az ingatlanfedezet nélküli konstrukció nem jelenti azt, hogy nem tartozunk felelősséggel az igényelt összeg kapcsán… Érdemes körültekintően mérlegelni, mekkora összegre van szükségünk, illetve mekkora törlesztőrészletet tudunk fájdalommentesen fizetni. Habár létezik jogszabályi korlátozás az eladósodás mértékére vonatkozóan, ez túlontúl megengedő, különösen az alacsonyabb keresettel rendelkezőkkel szemben.

Ezért kiemelten fontos az adósok tudatossága; vegyük számításba a rendszeres kiadásainkat és bevételeinket, illetve számítsunk nem tervezett kiadásokra is… Elsősorban az előre nem látható költségek miatt érdemes némi tartalékot felhalmozni még abban az esetben is, ha személyi kölcsönért szeretnénk folyamodni.

Felvetődik a kérdés, hogy mi történik, ha fizetésképtelenné válunk, milyen megoldási lehetőségeink vannak. A hitelintézetek rendszerint különböző megoldásokat biztosítanak fizetésképtelenség esetére. A Minikölcsön esetében lehetőségünk van a kölcsönöd futamidejének meghosszabbítására tetszőleges alkalommal, annak lejárta előtt, de mindig csak 30 nappal. Ennek alapfeltétele, hogy legkésőbb a futamidő lejártának napjáig el kell utalnod számunkra a prolongációs díjat és az aktuális kamatot.

Ha a számunkra ideális konstrukciós keressük, valószínűleg bele fogunk futni egy-egy akciós ajánlatba. Ezek előnyös konstrukciót jelenthetnek, a körültekintés azonban fokozottan ajánlott.

Egyes hitelintézetek az akciós kamatokat csupán a futamidő legelején biztosítják, mások pedig extrém feltételekhez kötik azokat…

Összességében elmondható, hogy a hiteligénylést körültekintéssel kell végeznünk. Érdemes megismernünk a Minikölcsön ajánlatát; 0%-os (Expressz folyosítással, külön díj ellenében) és 24,9%-os (Normál folyósítással) THM mellett vehetjük igénybe a 600 ezer forintig terjedő kölcsönöket, amelyek igénylését elektronikus aláírás, videóazonosítás és bankszámlamegosztó funkció teszi kényelmesebbé és gyorsabbá. (x)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.