×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Majus/20200505_korona_virus_mintavetel

Aktuális

Szerencsen A Központ Statisztikai Hivatal (KSH) 19 főnek küldött értesítést, hogy az országos szűrővizsgálat-sorozat részeként mintaadással segítsék a járvány elleni védekezést.

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett május 1-jétől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző intézet. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Debreceni Egyetem végzi a vizsgálatokat.

A lakossági részvétel a tesztelésben önkéntes és ingyenes, de nagy a felelősségük azoknak, akiket mintavételre kértek fel. Szerencsen május 5-én végezték el a vizsgálatot. Szabó István és Rábainé Végh Anett segítettek azoknak a személyeknek a felkeresésében, akikkel a KSH-nak nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

Az önkormányzati képviselők felhívták az érintettek figyelmét a szűrővizsgálat fontosságára és kérték a megjelenésüket, hiszen csak így biztosítható a felmérés pontossága. Az országos tesztelés megállapításait várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra. Akik pedig részt vettek a vizsgálatban, azok értesítést kapnak annak eredményéről.

(Fotók: Mészáros Sándor Gergő)

{gallery}cikkek/2020/Majus/20200505_korona_virus_mintavetel{/gallery}

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.