Aktuális

Korszerűbb fémötvözetre cseréli a 100 forintos érmék alapanyagát a Magyar Nemzeti Bank. A jelenleg használt 100 forintos érmék továbbra is forgalomban maradnak.

A forgalomban levő 100 forintos érme külső megjelenése és paraméterei például átmérő, vastagság változatlanok maradnak, ám az alapanyaguk acél helyett réz-nikkel-cink ötvözetre változik. A jelenleg használt 100 forintos érmékkel továbbra is zavartalanul fizethetünk.

A korszerűbb érme alapanyag alkalmazása az érme-elfogadó automaták stabilabb működése, valamint az ellátásbiztonság szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremt. A 100 forintos érmék jelenleg használt, bevonattal ellátott acél alapanyaga már 20 éve forgalomban van, és az érmegyártás terén napjainkban már csak elvétve alkalmazzák.

A kibocsátási rendelet kihirdetését követően a jegybank technológiai támogatást biztosít a készpénzellátási lánc szereplőinek, így különösen az automaták üzemeltetőinek, hogy felkészítsék berendezéseiket az új alapanyagú 100 forintos érmék elfogadására.

A készpénzforgalomban majd 2020 július 1-ét követően találkozhatunk a korszerűbb 100 forintosokkal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.