Aktuális

Településünkön földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek július 23-án (csütörtökön) napnyugta utáni időszakban. (Kedvezőtlen időjárás esetén tartaléknapok július 24-e és 25-e.)

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján célszerű összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Az idei évtől az Európai Unió tagállamiban a kifejlett szúnyogok irtása kizárólag földről végezhető. A rendelet értelmében a levegőből kémiai módszerrel nem lehet szúnyogot irtani, azonban továbbra is engedélyezett a biológiai szúnyoglárva irtás.

Mivel az elmúlt hónapok csapadékos időjárása kedvezett a vérszívók elszaporodásának, ezért Szerencsen és Ondon a földi kémiai védekezést rövid időn belül légi permetezés követ, aminek az időpontjáról értesítik a lakosságot.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.