Aktuális

A tavaszi első koronavírus hullám idejéből jól ismert idősek sávja a mai naptól újra életbe lép. Az Idősek Tanácsának hétfői ülésén fogalmazódott meg az a javaslat, hogy újra legyen egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv.

A Magyar Közlönyben az intézkedés már hivatalos kormányrendelet formájában is olvasható, hogy mikor és mely üzletekbe mehetnek vásárolni a 65 év felettiek.

A mai naptól számítva minden hétköznap 09.00 óra és 11.00 óra között, továbbá szombaton és vasárnap 08.00 óra és 10.00 óra között az élelmiszerboltokban, drogériákban, – ide az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletek tartoznak –, gyógyszertárakban, egyéb gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltokban csak a 65 év feletti vásárlók tartózkodhatnak.

Fontos kiegészítés, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, de ezekben a sávokban csak ők tartózkodhatnak majd a boltokban.

Novák Katalin a családokért felelős tárca nélküli miniszter többek között azzal érvelt az intézkedés mellett, hogy a bevásárlóközpontokban terjed a leggyorsabban a koronavírus. – Figyelembe véve a tavaszi tapasztalatokat, mindez a hétköznapok során nagy segítséget jelentene a 65 év feletti, a koronavírus szempontjából leginkább veszélyeztetett korosztály számára – mondta.

Fotó: illusztráció / MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.