Aktuális

A koronavírus járvány alapjaiban borította fel a hétköznapokat. Fesztiválokat, rendezvényeket, nagyobb összejövetelek megszervezését jelenleg kormányhatározat tiltja.

Amennyiben a védőoltás beadása a terveknek megfelelően halad, az emberekben a védettség fokozatosan kialakul. Jelenleg nem tudni biztosan, hogy az idén szervezhetők-e hazai nagyobb fesztiválok. Nyiri Tibor polgármestert kérdeztük az idei Szerencsi Csokoládé Fesztiválról.

– Ha a körülmények úgy hozzák, akkor mindenképpen megszeretnénk tartani kisebb, egy napos rendezvényt, ahol valóban a csokoládé és az édességgyártás kapná a főszerepet. A terveink között az szerepel, hogy mutassuk meg a szerencsi édességet, mert ha nem foglalkozunk vele, akkor az érték elvész. A szerencsi csokoládé gyártásának a 100 éves évfordulójára is készülünk, amit szeretnénk majd méltóképpen megünnepelni.

Ha az idén megtartható lesz a fesztivál, akkor azt a korábbi évekhez képest, egy sokkal szerényebb költségvetésből valósítjuk meg augusztusban.

Tekintsünk előre, bízzunk abban, hogy a vírus és ember versenyfutásában mi kerülünk ki győztesen – nyilatkozta lapunknak a polgármester.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.