Aktuális

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes, így regisztrálni szükséges ahhoz, hogy megkapjuk.

A regisztráció folyamatos a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, fontos tudni továbbá, hogy azoknak a 60 éven felüli honfitársainknak is van lehetősége regisztrálni, akikhez valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a postai regisztrációs ív. Ők kérhetik a postán küldött oltási regisztrációs ív újra küldését, vagy online is regisztrálhatnak. Magyarországon az oltás folyamatos, az oltás ütemét a rendelkezésre álló vakcinamennyiség határozza meg.

Az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak kampányszerű oltásával január végén lezárult az oltási terv első két szakasza. Harmadik körben, február elején elkezdődött és jelenleg is tart a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

A www.vakcinainfo.gov.hu honlapon folyamatos regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra, a 60 éven felüli honfitársaink pedig postai levélben is kaptak regisztrációs nyomtatványt, így ők postán is visszaküldhetik a jelentkezésüket a Magyar Államkincstárhoz. Azonban előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a postán küldött oltási regisztrációs ív, ebben az esetben nekik ugyanúgy lehetőségük van regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, vagy kérhetik a postai levél újraküldését a lenti ábrán található elérhetőségeken.

Nekik van lehetőség arra, hogy kérjék a levél újraküldését. A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyosító Igazgatóságát érdemes keresni az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36 80 204-884, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., ügyfélfogadási idő: H, K, CS: 7.30-15.45, Sze: 7.30-18.00, P: 7.30-13.00.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.