Aktuális

A Rákóczi út és a Béke utcai kereszteződésnél kettő megállni tilos tábla hívja fel az személygépkocsi-vezetők figyelmét arra, hogy a Béke utcában tilos autóval megállni, ennek ellenére rendszeres, hogy egyszerre akár 6-7 személygépjármű is parkol az utca általános iskolához eső végén.

A KRESZ szerint a tábla azt jelzi, hogy – a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve – megállni, valamint várakozni tilos. Az elmúlt hetekben ez többször is fennakadásokat okozott a forgalomban oly módon, hogy egy a Rákóczi útról a Béke utcába bekanyarodni készülő jármű nem tud behajtani, mivel a Béke utca menetirány szerinti jobb oldalán – A Rákóczi út felől nézve – szabálytalanul parkolnak, a menetirány szerinti bal oldalon adott esetben pedig egy jármű várakozik a kikanyarodásra.

A gépjárművezetőknek nem csupán a szabálytalankodásáért, hanem baleset esetén az anyagi kárért és esetleg a bekövetkezett személyi sérülésért egyaránt felelniük kell. Megjegyezzük, hogy a helyszíntől alig több mint 40 méterre Szerencs Város Önkormányzata nemrég egy 24 férőhelyes parkolót újított fel, ahol biztonságosan várakozhatnak a sofőrök.

Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.