Aktuális

A Zöld város projekt egyik nagy fejlesztése a Kisvásár-téren található piac és környékének a megújítása.

A munkaterületet még tavaly áprilisban átadták az akkori kivitelezőnek, azonban az aszfaltos terület alatt olyan csatornarendszer húzódik, ami nem szerepelt a felújítási terveken, ezért a kivitelezést tavaly nyáron le kellett állítani. Az új műszaki tervek elkészítése időt vett igénybe, ami alatt a pályázatot elnyert beruházó levonult az építési területről.

Az új kivitelező – Linép Team Kft. – már január óta dolgozik a területen, hiszen a teljes felújításnak legkésőbb nyárra el kell készülnie. Nyiri Tibor polgármester a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, hogy március első hetében adminisztrációs okokból a kivitelező szakemberei nem tudtak dolgozni a munkaterületen, ám a problémát azóta már sikeresen elhárították, így a munka tovább folytatódhat.

Hozzátette: A beruházás magában foglalja a csarnok építését, az árusító helyek újra burkolását, új parkolók kialakítását – közel 40 új férőhely –, és a zöldterület kialakítását. Az árusok az építkezés idejére az egykori cukorgyár területére költöztek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.