Aktuális

Első alkalommal rendezték meg a Szerencsi Szent Iván-Éji Vigasságot június 23-án a kora esti órákban a hármas-tónál.

A program futóversennyel kezdődött melyen a kicsik és nagyok is részt vettek, a végén minden résztvevő oklevélben részesült. Az esemény további részében különböző ügyességi játékok, a Magyar Vöröskereszt Szerencsi szervezete által tartott ingyenes vércukor és vérnyomásmérés, finom alföldi gulyásleves, hideg hűsítő italok várták a résztvevőket.

Magyarországon Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik. Régen nagy jelentősége volt ennek az ünnepnek, a megtisztulást az újjászületést jelképezte. A néphiedelem szerint kiválóan alkalmas varázslatok végzésére, de különösen a szerelem bevonzása, a kapcsolatok megerősítésére.

Ilyenkor szokás a tűzugrás, amelyet a párok szoktak elvégezni az égő parázs felett. Az esemény végén Bálint Tímea, a Star Deluxe frontembere énekelt a tűz körül összegyűlt embereknek.

Fotó: Nagy István

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.