Aktuális

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentője” születésnapján, július 1-jén tartanak.

Ezen alkalomból köszöntötték Szerencsen június 30-án délután az egészségügyi dolgozókat a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézetben (ESZEI). A jeles napon dr. Bobkó Géza, az intézmény igazgató főorvosa, Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere és dr. Gál Tamás, a város főorvosa köszöntötték és méltatták az egészségügyi dolgozókat. Elhangzott, hogy a pandémia miatt az igazi hősök az egészségügyi dolgozók, akik végig a frontvonalban dolgoztak.

Az esemény végén Sallainé Nagy Ildikó, az intézmény főnővére búcsúztatta a nyugdíjba vonuló kollégáit. A Magyar Egészségügy Szakdolgozói Kamara díját az idén Jakab Ferencné, a Centrum gyógyszertár szakasszisztense kapta, amit Profáncsik Sándorné képviselő adott át. Az ünnepség zárásaként koszorút helyeztek el Dr. Gőri Lajos, egykori szerencsi orvos és alpolgármester emléktáblájánál, valamint Szántó J Endre intézmény névadójának szobránál. A gyógyszertárak többsége ezen a napon zárva tart.

A legtöbb településen kizárólag a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó patikák tartanak nyitva. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatása szerint a nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma az OGYÉI honlapján elérhető. Szerencsen az ügyeletes gyógyszertár június 1-jén az Alba Gyógyszertár (Cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 102. Tel.: 47/361-530, 17:00-22:00)

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.