Aktuális

A Nestlé Hungária Szerencs városnak adományozta a sokak számára ismert Szerencsi „cicás” kakaópor védjegyének tulajdonjogát – jelentették be felek az erről szóló megállapodást november 30-án a Szerencsi Turisztikai Központ és Kerékpárkölcsönzőben. A több mint 90 éves múlttal rendelkező és folyamatos népszerűségnek örvendő Szerencsi „cicás” kakaóport a jövő évtől a Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja. Ezzel a Nestlé Hungária ismét egy újabb komoly gesztust tesz Szerencs városa és a Szerencsi Bonbon Kft. felé.

Noszek Péter, a Nesté Hungária Kft. ügyvezetője beszédében elmondta, hogy a vállalat örömmel járul hozzá ahhoz, hogy a Szerencsi csokoládé és kakaópor tovább öregbítse a város hírnevét. Hozzátette: „az elmúlt évek bővítéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően a szerencsi gyár éves kapacitása meghaladja a 40 ezer tonnát, amivel a Nestlé meghatározó, 30 exportpiacot ellátó kávé- és kakaóitalpor gyártási központja Kelet-Közép-Európában.” Az ügyvezető emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban a vállalat 9 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a térségben, amelynek közel 80%-át a szerencsi üzemre fordította.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere szerint rendkívül nagylelkű ez a gesztus a Nestlé részéről, hiszen ez a megállapodás megerősíti azt a hitet, hogy a város a jövőben is büszkén ápolhatja a csokoládé- és kakaógyártás hagyományait.

Takács István a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője a cég és a szerencsi cukorgyártás főbb történelmi állomásait elevenítette fel. Beszédében hangsúlyozta a Szerencsi Bonbon Kft. több területen is együttműködik a Nestlével, az egyik ilyen sikeres kooperáció az édességkészítő szakképzés.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője aláírja a megállapodást. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, hogy egész életét körülölelte a csokoládé szeretete. Utazásai során bármerre ment, mindig vitt az ott élő embereknek egy kis „szerencsit.” Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta rendkívül büszke a szerencsi csokoládéra és ezért hatalmas köszönet illeti a Nestlét, hogy a védjegyet átadja a városnak.

Nagy István agrárminiszter az élelmiszeripar stratégiai jelentőségéről beszélt. Kifejtette, hogy éves szinten 7 százalékkal, az idei év első kilenc hónapjában 13,5 százalékkal nőtt a hazai élelmiszeripar termelési értéke. „A Nestlé szerencsi gyára több mint 500 embernek ad megélhetést, a hazai beszállítókkal együtt azonban ennél sokkal több embernek biztosít jövedelmet” – tette hozzá Nagy István.

A beszédeket követően a megállapodást Noszek Péter, Nyiri Tibor és Takács István írták alá, majd a megjelentekkel közösen egy pohár meleg szerencsi kakaóval ünnepeltek.

Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.