Aktuális

Az elmúlt vasárnap elkezdődtek az adventi programok Szerencsen. A Rákóczi-vár udvaros palotaszárnyában december 5-én lángra lobbant az adventi koszorú második gyertyája, amit Balázs Pál református lelkész, két óvodás kíséretében gyújtott meg.

Az atya beszédében a világosság erejét hangsúlyozta. Isten ajándéka a napfény, a világosság, amit elsőként adott nekünk.

„Aki hisz énbennem, az nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem; és aki lát engem, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben” – idézte a Bibliából a lelkész.

A beszédet követően a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Napsugár épületének Süni csoportjának ünnepi műsora következett, majd a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai léptek színpadra. Az adventi műsor a Világörökségi Kapuzat közelében található szabadidőparkban folytatódott.

Nyiri Tibor Szerencs polgármestere beszédében az advent szeretetére hívta fel a figyelmet, amely segít visszatalálni önmagunkhoz, és az elcsendesedés révén segít hinni, örömet találni.

Kretovics István a Kisgép és Fénycentrum tulajdonosa elmondta, hogy az idei év legújabb látványossága a 12 méter magas fénysátor, amit honfoglaló őseink életmódja ihletett. A sátor bejárata felett két szarvas található, amely a rossz szellemeket hivatott elűzni, a csúcson pedig az angyal található a szent koronával.

A beszédeket követően egy apró technikai szünetet követően felkapcsolták az ünnepi fényeket. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár forró teával és friss pogácsával kedveskedett minden résztvevőnek.

Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.