Aktuális

Elérkezett advent negyedik vasárnapja. Mind a négy gyertya ég a koszorún, a kör kiteljesedett. Az ondi Betlehemnél december 18-án lobbant fel a negyedik gyertya. A betlehemi lángot a 792. számú Bocskai István Cserkészcsapat hozta el.

Balázs Pál, református lelkipásztor beszédében az emberi kapcsolattartásról beszélt. Elhangzott, hogy adventkor sokan felkeresik a rég nem látott családtagokat, rokonokat és barátokat, hogy a szeretet és békesség jegyében együtt töltsék az ünnepet. Nyiri Tibor, Szerencs polgármesterének és Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselőjének a beszédét követően Galgóczi Ferencné szavalata, Karády István zenés műsora és a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde – Gyárkerti épület – Katica csoportjának műsora következett.

Szerencsen december 19-én a Rákóczi-vár belső udvarán lobbant fel a negyedik gyertya, amit Nyiri Tibor a város első embere és Koncz Zsófia politikus gyújtott meg a cserkészcsapat betlehemi lángjával. A városatya beszédében elmondta, hogy két fajta stressz érzet van: jó és rossz. Az adventi időszakban érződő a jó közé tartozik. Az ünnepi készülődés ugyanis sok embert újra feltölt energiával. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, hogy az adventi időszakban folyamatosan járja a környező településeket, s jó érzéssel tölti el ha látja, hogy az emberek és családok együtt vannak.

Az eseményen közreműködött a Hegyalja Pedagógus Kórus, dr. Korondi Klára, a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde – Napsugár épület – Százszorszép csoportja, a Városi Nyugdíjas Klub képviseletében: Galgóczi Ferencné, Komjáthyné Ladinszki Teréz és Csordás István. A karácsonyi zenés műsort Karády István szolgáltatta. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár forró teával, friss pogácsával, szendvicsekkel és süteményekkel kedveskedett minden résztvevőnek.

Fotó: Szerencsi Hírek / Globo Televízió

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.