Aktuális

A szerencsi hivatásos tűzoltók január 31-én a délelőtti órákban eltávolították a sérült és életveszélyes faelemeket a Világörökségi Kapuzatról. A 2007-ben átadott épület tornyain már szemmel láthatók voltak az időjárás okozta károk.

A viharos erősségű szél a hétvégén már olyan mértékben mozgatta az egyes faelemeket, hogy emiatt a 37-es számú főút szerencsi átkelési szakaszát az építmény mellett teljes szélességében le kellett zárni. A forgalmat elterelték a belváros felé.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, hogy a helyenként 60-80 km/órás széllökés – ami a 30 méter magasságban már meghaladta a 100 km/órát – több olyan faelemet is kiszakított az északi torony csúcsáról, ami már balesetveszélyt jelentett. A polgármester hangsúlyozta, hogy a jelenlévő szakemberek miután a tűzoltók magasból mentő gépjárművének a segítségével megtekintették az építményt, megszületett a döntés. Több elemet is el kellett távolítani a toronyról, illetve részben ideiglenesen megerősítették a meglazult deszkákat, hogy elhárítsák a közvetlen veszélyt, ami után megnyitják a 37-es számú főút lezárt szakaszát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a torony további sorsa. Erről a következő napokban a tervező és a szakemberek véleményét figyelembe véve születhet majd döntés.

Borítókép: a szerencsi hivatásos tűzoltők levágják az életveszélyes elemeket. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.