Aktuális

Jubileumi 50. évét ünnepelte március 26-án a Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola (ismertebb nevén a 118. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet).

A koronavírus-járvány miatt az ünnepséget egy év csúszással rendezték meg. A Rákóczi-vár színháztermében megtartott eseményen a megjelenteket Csider Andor, az iskola igazgatója köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy 1971 óta az 50 év kötelez. Az iskola ugyanis ebben a tanévben ünnepli önállóvá válásának ötvenedik évfordulóját. Az intézmény volt és jelenlegi tanári gárdájára továbbá a több tízezer szakképzett fiatalra méltán lehet büszke a város.

Dr. Bobkó Géza, Szerencs város alpolgármestere kifejtette, hogy az intézmény szerves részét képezi a város lüktető életének. Minden éven olyan szakképzett fiatalok hagyják el az iskolát, amelyre a magyar gazdaságnak égető szüksége van. – A diákság elsődleges feladata, hogy egy jó szakmát tanuljanak, amivel megélhetésüket biztosítják. Ebben az iskola minden más oktatási intézmény számára példát mutat, hiszen olyan új szakmákat indítanak és tanítanak, amelyre nagy igény van a munkaerőpiacon – hangsúlyozta az alpolgármester.

– Az elmúlt időszakban a kormány átalakította a szakképzést, továbbá bevezették az ösztöndíjrendszert. Azt szeretnénk, hogy a kereslet és kínálat találkozzon. Fontos, hogy a helyi vállalkozások olyan fiatalokkal találkozhassanak, akikre a munkaerőpiacon szükség van. Ezért vezettük be a duális képzést, amely egyaránt előnyös a vállalkozóknak és a diákságnak is – fűzte hozzá Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője.

A beszédeket követően a diákok táncos-zenés műsora következett, majd díjazták a legjobb tanulókat és sportolókat. A titkos szavazáson az év tanárának Sárossy Edit pedagógust választották. Az ünnepség végén a tanárok és diákok közösen fogyasztották el az alkalomra készített tortát. Az eseményről és az iskola történetéről bővebben a Szerencsi Hírek következő lapszámban részletesen beszámolunk.

(Borítókép: az iskola diákjainak ünnepi műsora. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.