Aktuális

Illóolajgyártásba kezd a Future Plastik Kft. a szerencsi telephelyén. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz pályázat keretében 183 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében a cég kiemelkedő minőségű, hazai gyártású illóolajok előállítására és világpiaci bevezetésre vállalkozott.

Az október 27-én tartott nyitórendezvényen a megjelenteket Pinczés Marianna, a Future Plastik Kft. ügyvezetője köszöntötte, aki ismertette az új és a már meglévő termékeket. Beszédében elhangzott, hogy a cégcsoport döntéshozói felismerték azt, hogy a piacon növekszik az igény a magas minőségű, teljes mértékben természetes alapanyag-eredetű, és kíméletes gyártási eljárással készült illóolajok iránt. A mostani fejlesztés eredményeként, a minőségi illóolajgyártás kozmetikai alapanyagként történő felhasználásához, gyártási kapacitást hoznak létre a Future Plastik Kft. szerencsi telephelyén. Hozzátette: jelenleg a piacon egy komoly külföldi konkurencia uralkodik, a cég a versenyelőnyt a helyi gyártás, illetve az ebből adódó jelentősen alacsonyabb szállítási költségekben látja.

A sajtótájékoztatón több terméket is kiállítottak megtekintésre.

Koncz Zsófia, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője beszédében örömét fejezte ki, hogy a gyártás Szerencsen valósul meg, hiszen ez tovább erősíti a régió gazdasági erejét.

A most induló illóolaj-előállításon túl, a cég Grapoila néven már több terméket is forgalmaz. „Elsősorban natúr termékeket és élelmiszereket gyártunk, de a természetes kozmetikumok irányába is kacsintgatunk. Ez a piac nem egyszerű, ezért rengeteg bérgyártást is vállalunk, hiszen az értékesítésünk egy része történik csak a saját márkánk alatt, a másik része pedig vagy általunk fejlesztett, vagy hozott receptúra alapján tulajdonképpen bérgyártásban történik. Így tudjuk a teljes kapacitásunkat lekötni” – mondta érdeklődésünkre Pinczés Marianna, aki azt is elárulta, hogy a Müller Drogériában a termékeik döntő többsége már megvásárolható.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.