Aktuális

Szerencs Város Önkormányzata a magas energiaárak miatt és a takarékossági szempontokat is figyelembe véve az idén nem kapcsolja fel a karácsonyi fényeket és a Világörökségi Kapuzatnál lévő installációt, amik az elmúlt évben már turisztikai látványossággá nőtte ki magát. Annak érdekében, hogy megmaradjon a karácsonyi hangulat a városban Kretovics István, a Szerencsi Kisgép- és Fénycentrum vezetője saját költségén vállalta, hogy az idén is felkapcsolja az ünnepi fényeket.

Pár éve még talán senki nem gondolta, hogy ilyen szintű látványosággá fejlődik Hegyalja Kapujában, a 37-es számú főút melletti rendezvénytéren. A Mikulás és barátai szánjával indultunk, ami a felhasznált led izzók számát tekintve guinness rekordnak számított. A tavalyi évben egyes becslések szerint tízezer körül volt a látogatók száma, Budapestről még turista járatok is indultak, amiknek célállomása kifejezetten Szerencs volt. Kretovics István érdeklődésünkre elmondta, hogy az idén az energiaárak hatalmas emelkedése miatt, a város önkormányzatának a takarékossági intézkedéseit is figyelembe véve csökkentett nyitvatartással saját költségén fogja üzemeltetni a látványosságot, nem hagyja, hogy ebben a vészjósló időben feledésbe merüljön a karácsony szelleme.

„Vásároltunk egy nagy teljesítményű áramfejlesztőt, amivel a villamosenergiát biztosítjuk, hogy megmaradjanak a fényeink” – mondta Kretovics István. Hozzátette: a cél az, hogy örömet tudjanak szerezni az embereknek és elhozzák az ünnep hangulatát. Hangsúlyozta: egyes installációknál csökkentették a fényerőt, hogy kordában tartsák a fenntartási költséget. Az új látványosságok között lesz repülőgépmodell és hinta is. Kretovics István gyermeke által készített alkotások is bemutatkoznak ezen az éven. Az installációk a „Kata fényei” címet viselik. „Belépődíjat nem szedünk, de aki szeretné támogatni a fenntartási költségeket, az a helyszínen elhelyezett becsületkasszánál megteheti” – mondta a vállalkozó.

Az ünnepi fények a tervek szerint december 31-ig lesznek megtekinthetők.

Nyitvatartás: november 25-27, december 2-11, 16-18, 21-31. között 16.30-tól 20 óráig.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.